► “El gran mercado del mundo és una producció del Teatre Nacional de Catalunya i de la Compañía Nacional de Teatro Clásico (CNTC) que es podrà veure del 15 de maig al 22 de juny a la Sala Gran del TNC.

►El clàssic de Calderón de la Barca convertit en un gran espectacle amb la mirada contemporània de Xavier Albertí.
►La Fama fa una crida perquè tothom vagi al gran mercat del món. Cadascú té un talent per comprar-hi el que vulgui, i l’haurà d’utilitzar per poder ser feliç. La Innocència i la Malícia acompanyaran els compradors. Entre els venedors, desfilaran figures com la Supèrbia, la Humilitat, el Plaer, la Penitència o el Desengany. Al mercat s’hi pot comprar de tot, des del Pensament fins a la Culpa. Mentrestant, la Música s’ho mira tot i va marcant els ritmes.

►Calderón de la Barca va escriure aquest auto sacramental amb una funció explícitament litúrgica, en un context europeu de forts sacsejos ideològics. Sovint els trasbalsos dels nostres temps actuals no volen parlar amb els preceptes morals d’altres èpoques, però els personatges al•legòrics que protagonitzen “El gran mercado del mundo” continuen poblant les nostres realitats. I el nostre món, cada cop és un mercat més gran.