►Teatre Eòlia: Autèntic teatre d’emergència.

►L’inici de temporada serà el dia 27 de setembre amb l’obra “Final de línia”. En la seva programació podrem veure noms com Queralt Riera, Carla Torres, Montse Rodríguez, Ferran Utzet o Mercè Martínez.

►Rosa Galindo, la directora artística del Teatre Eòlia diu que aquesta nova temporada el Teatre Eòlia segueix compromès amb el “Teatre Necessari” és a dir, un teatre que explica i dona espai a històries que s’han de saber, que dona veu als silenciats, focus als exclosos, als qui no han sigut vistos. Un teatre per la memòria, la consciència i la transformació, amb impacte emocional i sistèmic.

►El teatre Eòlia segueix apostant fort pel talent emergent, intèrprets i creadors a la frontera entre la formació i la professionalitat, que pateixen la desconnexió, entre ensenyament i cultura en el nostre país. La cessió d’espais de creació, la Beca Odisseu Eòlia i+D, les Mostres d’Intèrprets i Creadors Emergents volen donar impuls a aquesta transició, generant oportunitats i fent visibles els nous potencials creatius i artístics, que no ho tenen fàcil!

►Continua el Cicle Monday Monday de Teatre musical.
Una mica de recurs positiu i de música per encaixar emocions i gaudir del teatre, de les veus i dels intèrprets, un format que també inclou les joves promeses i propostes personals. Petites joies de proximitat que ens sorprendran…

►CICLE #MONDAYMONDAY
►Els concerts #MondayMonday neixen el 2016 amb la voluntat de “segrestar” cantants de les escenografies dels musicals per apropar-los al públic. Escenari i platea esdevenen un únic espai per oferir-nos moments íntims, riures conjunts i grans dosis de complicitat.
►En concordança amb la línia de programació, per donar una oportunitat als estudiants d’aquest gènere.
►Així una de les característiques del #MondayMonday és la participació d’un (o diversos) estudiants d’aquest gènere en aquests concerts. Aquests estudiants seran seleccionats durant la Marató de Solistes.
►Es tracta d’una mostra de concerts, amb prèvia convocatòria oberta a totes les escoles de teatre musical de Barcelona, que tindrà lloc durant la tardor.
►A principis de primavera, al Teatre Poliorama, se celebrarà el #BigMonday. Es tracta del final de festa del Cicle, un espectacle de teatre musical, dirigit per un director del moment i amb músics en directe, on participaran els cantants de l’edició d’enguany any i d’anys anteriors.

►Concerts #MondayMonday:
►Broadway Babies
►Dilluns 10/02/2020
►INTÈRPRETS: Anna Lagares, Clara Solé i Óscar Peñarroya (al piano).
►DIRECCIÓ D’ESCENA: David Pintó Codinasaltas.
►DIRECCIÓ MUSICAL I ARRANJAMENTS: Óscar Peñarroya.
►Broadway ha creat infinitat de cançons per a dones. Temes que han traspassat el teatre i s’han esmunyit dins les nostres vides per sempre. Aquest #MondayMonday, per primer cop amb dues veus femenines, vol donar vida a aquestes cançons.

►Albert Mora en concert
►Dilluns 09/03/2020

►Cantar al desamor
►Dilluns 20/04/2020
►INTÈRPRETS: Mercè Martinez (veu), Andreu Gallen (piano), Davit Bayés (contrabaix)
►Mercè Martínez, acompanyada al piano per Andreu Gallèn ens ofereix la seva visió del desamor. Un concert desacomplexat d’aquelles cançons que tal vegada ens varen fer de mirall de les nostres emocions: des de la veritat més punyent, a l’humor, boleros, standars de jazz, clàssics dels musicals, rumba, Rocío Jurado, Kurt Weill…
►El Teatre Eòlia té un paper pedagògic important, per la seva vinculació amb Eòlia ESAD. Aquest vincle el connecta de manera continuada amb els talents emergents. Alhora ha transcendit el projecte pedagògic i avui en dia és un projecte cultural i de suport a la cultura del nostre país.

►LA HISTÒRIA DEL TEATRE EÒLIA
►2012 L’any de l’inici juntament amb Eòlia, l’Escola Superior d’Art Dramàtic. Entre 60 i 80 localitats. Situat al carrer Bailèn número 23. En un primer moment, no es va dir Teatre Eòlia sinó Plataforma I+D.
►Els primers anys van estar molt vinculats a Eòlia ESAD, a l’Escola, amb excepcions com “Paisajes Sin Casas” (Pablo Ley i La Virgueria) o “My Sweet Country” (Àlex Mañas i The Mamzelles).
►Durant aquests primers anys es van posar en marxa les Mostres d’Intèrprets o Creadors Emergents, una manera de fomentar la col•laboració entre professionals consolidats i joves promeses. Entre ells: Josep Galindo, Pablo Ley, Helena Tornero, Marc Crehuet, Joan Yago i Marc Martinez.
►El 2015 el teatre canvia de nom i passa a anomenar-se Teatre Eòlia. Així mateix el caràcter d’emergència de la seva programació, fa honor a aquesta denominació, amb espectacles de “Teatre Necessari”, històries que demanen una difusió immediata, per la seva vinculació amb la memòria històrica o per la seva càrrega social i sistèmica. Com és el cas de persones en risc d’exclusió o directament excloses com els migrats d’“El Rey del Gurugú”.
►Una altra secció de la programació del teatre han estat els concerts i el teatre musical, com a recurs positiu. Exemples d’això han estat els concerts del Roger Mas i Marc Parrot, Mone, Carlos Gramaje, Roger Berruezo…