►Billy Elliot es podrà veure al Teatre Tívoli de Barcelona l’1 d’octubre de 2020.

►L’espectacle arriba de la mà de SOM Produce després d’haver produït espectacles musicals com “Sonrisas y lágrimas”, “Chicago”, “40 El musical”, “Grease”, “Priscila, reina del desierto”, Cabaret, i West Side Story.

►L’espectacle arribarà a Barcelona amb quasi 1.000.000 d’espectadors, 1.150 funcions, només per darrere de les 1.352 de Broadway i els 9 anys en cartell a Londresy Londres.

►Amb un record històric com a número 1 de la crítica teatral, amb 26 setmanes consecutives en aquesta posició.

►Amb el debut teatral de més de 120 nens i nenes que han donat origen a la “Generació Billy Elliot”, contribuint a la incorporació a les arts escèniques d’una nova onada de talent extraordinari.

►Ha contribuït a la creació de nous espectadores, amb un elevat porcentatge d’espectadors joves.

►El musical narra la història del jove Billy, nascut en una ciutat del nord d’Anglaterra en la qual els homes practiquen la boxa i treballen a la mina. Cap d’ells balla ni alberga ambicions de presentar-se a la Royal Ballet School. Però Billy és diferent. Criat per un pare vidu, sense l’afecte d’una mare, a Billy no li agrada la boxa però està captivat per la gràcia i la meravella del ballet. Amb fèrria determinació lluitarà per a aconseguir els seus somnis, retornant la unió a la seva família i la fe a una comunitat devastada pel convuls final de la indústria minera britànica.

►BILLY ELLIOT és un dels musicals més difícils de posar en escena perquè els seus principals protagonistes són nens. Nens amb un grau de talent i qualitats personals i artístiques extraordinaris. Amb edats compreses entre els 8 i els 13 anys, en ple procés de creixement i enfrontats als canvis que acompanyen a la metamorfosi adolescent. Si per portar a terme la pel•lícula fou necessari comptar amb tres meravellosos actors que van representar els papers de Billy, Michael i Debbie, la posada en escena teatral exigeix un mínim de tres nens per a cadascun d’aquests papers.

►Billy ha de ser un gran ballarí i no solament de clàssic. Ha de tenir veu blanca i cantar molt bé. Per atendre aitals exigències amb el nivell de qualitat requerit, SOM Produce ha assumit la tasca de convocar, seleccionar i becar la formació dels nens que reuneixin les condicions artístiques i personals necessàries i que – junt amb els seus pares i tutors – pensin que formar part de l’elenc de BILLY ELLIOT El Musical els farà ser més feliços i contribuirà al seu desenvolupament personal i professional.

►A Madrid l’Escola Billy Elliot es va crear el maig de 2016 i va ser dirigida per Carmen Roche i Víctor Ullate. A Barcelona es va crear el març de 2019 i està dirigida per Coco Comín.

►Amb els següents professors:

  • Ballet: Marc Ibánez.
  • Claqué: Sharon Levi / Lluís Canet (Prof. Aux: Júlia Ortínez).
  • Acrobàcia: Eduardo López.
  • Interpretació: David de Julio.
  • Veu: Muntsa Rius.
  • Clown: Jaume Ortanobas.