►Del 13 al 15 de febrer al Liceu de Barcelona.

►El compositor Joan Magrané, el director d’escena i llibretista Marc Rosich, el creador de l’espai escènic Jaume Plensa, el director musical Francesc Prat i els cantants Isabella Gaudí, Anna Alàs Jové i Josep-Ramon Olivé. Han presentat ‘Diàlegs de Tirant e Carmesina’ al Liceu Una coproducció del Liceu, Festival Peralada i Òpera de Butxaca i Nova Creació.
►Diàlegs de Tirant e Carmesina és una nova òpera de cambra amb música de Joan Magrané i llibret i direcció de Marc Rosich, que compta amb la col•laboració en l’espai escènic de l’escultor Jaume Plensa. La peça se centra en els capítols més íntims de la novel•la de Joanot Martorell, els dedicats a la relació entre els dos protagonistes, Tirant i Carmesina. Magrané —premi Reina Sofía de Composició— i Rosich —que el 2007 ja va adaptar la novel•la medieval per a l’exitós muntatge teatral de Calixto Bieito— parteixen de la seducció i la sensualitat com a engranatge dramàtic de la proposta.

►L’espectacle, impulsat per Òpera de Butxaca i Nova Creació, s’emmarca dins la celebració dels 25 anys d’història de la iniciativa, i és, com sempre, una nova mostra del seu compromís cap a l’exploració dels nous formats que legitimen la vigència de l’òpera com a gènere al segle XXI. La seva estrena absoluta va tenir lloc al Festival Castell Peralada, i properament arriba l’estrena al Gran Teatre del Liceu , on es representarà els dies 13, 14 i 15 de febrer del 2020.