►La finalitat del concurs és mantenir viu el record de la vida i obra de la soprano i promoure la tasca docent que va desenvolupar, destinada a ajudar els joves talents de la lírica amb beques i estudis.

►El CaixaForum Barcelona acollirà les fases eliminatòries del dia 17 al 20 d’octubre i la semifinal tindrà lloc el 21 al Foyer del Liceu. El divendres 22 d’octubre a l’escenari del Gran Teatre es durà a terme la gran final

►Els premis del concurs  consisteixen en dotacions econòmiques de 15.000 euros (1r premi), 6.000 euros (2n premi) i 3.000 euros (3r premi)

►El somni de Montserrat Caballé els darrers anys va ser poder crear una fundació i mantenir viu el seu Concurs Internacional de Cant com a trampolí per a noves generacions de joves talents. Amb la finalitat d’assolir els seus desitjos, la seva família va decidir crear la Fundació Privada Montserrat Caballé, que té com a objectiu mantenir viu el record de la seva vida i obra, promovent al mateix temps tota la tasca docent que va desenvolupar.

►El Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé és una marca registrada de prestigi nacional i internacional fruit del treball altruista de la soprano barcelonina. Des de la seva creació, Caballé va decidir que el seu Concurs fos itinerant i fins a dia d’avui les seves seus havien estat L’Auditori de Sant Julià de Lòria al Principat d’Andorra, La Seu d’Urgell  i les darreres edicions es van dur a terme a l’Auditori de Saragossa. La represa del Concurs serà ara al Gran Teatre del Liceu en la seva XVI edició, sent la final el 22 d’octubre a l’escenari del Liceu.

►En les seves 15 edicions han participat més de sis mil joves cantants arribats dels cinc continents. Els guanyadors han debutat amb èxit de crítica i públic en els més prestigiosos teatres d’òpera del món i actualment podem llegir els noms de molts d’ells, com Pretty Yende, Nadine Sierra, Levy Sekgapane o Pene Pati, a les programacions del Metropolitan de Nova York, de l’Òpera de San Francisco, La Scala de Milà, l’Òpera de Viena, el Gran Teatre del Liceu de Barcelona, el Teatro Real de Madrid o l’Opéra Bastille de París entre d’altres.

►El Concurs atrau sempre a gran quantitat de periodistes i espectadors arribats d’arreu del món, esdevenint un punt de referència mundial en l’àmbit de l’òpera. Cada edició ha comptat amb un jurat de reconegut prestigi internacional com els directors de La Scala de Milà, del Metropolitan de Nova York, del Gran Teatre del Liceu, de l’Staatsoper de Viena, del Teatro Colón de Buenos Aires entre d’altres, i grans noms del món de l’òpera com Giulietta Simionato, Elena Obratztsova, Manuel Ausensi, Francisco Araiza, Juan Pons, Justino Diaz, Dennis O’Neill, Cheryl Studer entre d’altres, així com directors d’empreses multinacionals relacionades amb la música com SONY-BMG, Euroarts TDK, i persones de reconegut prestigi dins el món de l’òpera com Ioan Holender, Carlos Caballé, Jose Antonio Campos, crítics musicals com Roger Alier i Fernando Sans Rivière, així com agents de renom internacional.

►El Concurs de Cant Internacional Montserrat Caballé té la col·laboració de la Fundació “La Caixa”