►El Gran Teatre el Liceu ha obert la temporada des del Monestir de Montserrat amb l’extraordinari concert Del dolor a l’esperança, una cerimònia universal que vol connectar natura, espiritualitat, art i consciència per a enviar un missatge d’esperança a la humanitat que hem de construir plegats. Televisió de Catalunya ha emprat 10 càmeres per enregistrar, realitzar i emetre el diumenge 27 de setembre a les 10.10h a TV3 el concert dirigit per Josep Pons i que compta amb les veus de la soprano Nadine Sierra, la mezzosoprano Elina Garanca, el tenor Xabier Anduaga, el baix Tareq Nazmi, l’Escolania de Montserrat, l’Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu.

►Un temple d’espiritualitat enclavat en un espai natural protegit com Montserrat i un temple d’art i música com el Liceu s’han volgut trobar per donar sentit al complicat moment actual. Dues formes diferents d’arribar a l’ànima que volen convertir en quelcom positiu tot el dolor, la frustració i les incerteses viscudes durant aquests mesos. “El dolor d’aquells que no hi són però amb l’esperança que a partir d’ara la humanitat ho pot fer millor. I no hem pogut trobar millor lloc per transmetre aquesta esperança que la muntanya de Montserrat i la seva abadia, on la natura, la saviesa, el coneixement, l’espiritualitat i l’art es troben”, assegura el director musical Josep Pons. “En aquest moment de gran preocupació, Montserrat i el Liceu volen expressar la confiança en els valors de la cultura per mirar endavant amb il·lusió. No ens hem d’aturar i, a l’inici d’una temporada en la qual hem de seguir creixent, afirmem que la música i l’art són entorns segurs per sentir-nos millor”, afegeix el president del Liceu Salvador Alemany.

►Per la seva part, el P. Abat Josep Maria Soler ha conclòs que “Montserrat ha estat des de fa segles i és encara, una porta oberta a l’esperança. La natura i l’espiritualitat s’agermanen per oferir a tothom un recer en el camí de la vida. I la imatge morena de Maria, amb el seu esguard serè, ens hi transmet pau i ens hi infon coratge. També en aquest concert en el qual Mozart posarà veu i so al clam de dolor per amarar-lo d’esperança”.

Fotos: Antoni Bofill