►Quan?
►DISSABTE 9 de gener de 2021 · 17 h i 20 h · PALAU DE LA MÚSICA CATALANA – BCN
►DIUMENGE 10 de gener de 2021 · 19 h · AUDITORI ENRIC GRANADOS – LLEIDA
►DIUMENGE 17 de gener de 2021 – 18 h . TEATRE DE TARRAGONA – TARRAGONA

viatjarem a una galàxia molt llunyana amb la Suite musical de la saga Star Wars, escrita per John Williams.

Viurem una nit de cine, escoltant algunes de les BSO del compositor més popular del seté art:  Super Man, E.T. o Jurassic Park, entre d’altres.

Convidem a la directora Virginia Martínez, directora Titular i Artística de la Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia per transmetre’ns, amb la seva direcció, tota la riquesa, energia i expressivitat de la música de Williams.

LA MÚSICA DE JOHN WILLIAMS
►Si existeix una música que ens hagi fet somiar i imaginar nous mons, aquesta és, sense cap mena de dubtes, la música de John Williams.

►Compositor de la BSO de pel·lícules tan especials com Star Wars, Indiana Jones, Tiburón, E.T., Supermán, Salveu al Soldat Ryan, Jurassic Park, Harry Potter o la Llista de Schindler, Williams és el compositor més guardonat de Hollywood de tota la història, amb 5 Oscar i 52 nominacions.

►Nascut a Nova York l’any 1932, Williams es va traslladar a Los Ángeles amb 16 anys, des d’on ha desenvolupat tota la seva carrera que a més a més de música de cinema, també inclou composicions clàssiques com dues simfonies i concerts per a violí, flauta o violoncel entre d’altres.

ENTRADES
►Aquest programa es presentarà fins a tres vegades: el dissabte 09 de gener, en doble sessió a les 17:00h i a les 20:00h del vespre, al Palau de la Música Catalana, el diumenge 10 de gener, a les 19:00h del vespre, a l’Auditori Enric Granados i el diumenge 17 de gener, a les de 18:00h de la tarda, al Teatre de Tarragona.

►Esgotades les entrades per al concert de les 20:00h, les entrades per al concert de les 17:00h al Palau de la Música Catalana, a Barcelona, es poden adquirir tant als webs orquestracameramusicae.com i palaumusica.cat com a les Taquilles del Palau de la Música Catalana (en els horaris habituals) i tenen un preu a partir de 39€.

►Les entrades per als concerts de l’OCM a l’Auditori Enric Granados de Lleida tenen un preu a partir de 25€ i es poden adquirir tant als webs orquestracameramusicae.com i auditorienricgranados.cat com a les Taquilles de l’Auditori (en els horaris habituals).

►Les entrades per als concerts de l’OCM al Teatre Tarragona tenen un preu de 35€ i es poden adquirir tant als webs tarracoticket.cat i orquestracameramusicae.com com a les Taquilles del Teatre Tarragona (en els horaris habituals).

Sobre el solista i el programa 
STAR WARS I ALTRES BSO DE JOHN WILLIAMS
Virginia Martínez & OCM

REPERTORI
J. Williams: Star Wars i altres BSO.

INTÈRPRETS
Orquestra Simfònica Camera Musicae
Virginia Martínez, directora

Notes al programa
►John Williams és un dels compositors més reconeguts de Bandes Sonores del panorama actual. Emmarcat dins d’un estil neoromàntic amb influències d’altres autors com Wolfgang Korngold o el compositor Richard Wagner, Williams fa us de manera habitual del leitmotiv, identificant amb motius musicals personatges, objectes o indrets.

►Amb una gran trajectòria i èxits com Star Wars, E.T., Harry Potter, Jurassic Park o Schindler’s List, la música d’aquest compositor ens ha acompanyat durant generacions. Guanyador dels premis cinematogràfics més prestigiosos, les seves melodies transcendeixen la pantalla i es gaudeixen per si mateixes.

►En aquest especial concert us proposem una selecció de les millors bandes sonores sense cap distracció visual. A més, us recomanem descobrir el John Williams més desconegut i la seva música fora de la pantalla gran.

Sobre Virginia Martínez, directora
►Virginia Martínez és llicenciada en piano i harmonia pel Conservatorio Superior de Música de Murcia i, tenint com a professors a Pilar i Pedro Valero. El 1999 és becada per la Fundación Séneca de Murcia per continuar els seus estudis a l’estranger.

►A partir d’aquest any comença a estudiar la carrera de Direcció d’Orquestra al Conservatori de la Ciutat de Viena, tenint com a professors a Reinhard Schwarz i Georg Mark, finalitzant aquests estudis el mes de juny de 2003 i obtenint la qualificació de “Matrícula d’Honor amb menció especial “.

►Ha dirigit amb gran èxit l’Orquestra Nacional de Montpeller, Orquestra Nacional de Singapore, Wiener Kammerorchester, Orquestra Simfònica de Biel (Suïssa), Orquestra Simfònica de Graz (Àustria), Orquestra del Conservatori de Viena, Orquesta Nacional de Espanya, Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya, Orquesta Sinfónica de Bilbao, Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia, Orquesta Sinfónica de Navarra i Orquestra de València, entre d’altres.

►Ha treballat amb solistes com Javier Perianes, Judith Jauregi, Fazil Say, Maria Espada, Jose Antonio López, Gustavo Peña, José Ferrero, Cristina Faus, María Bayo, Pablo Ferrández, Christian Poltera, Jesús Reina i Joaquín Riquelme, entre d’altres.

►Actualment és la Directora Titular i Artística de la Orquesta Sinfónica de la Región de Murcia i Directora Titular de la Orquesta de Jóvenes de la Región de Murcia.

www.virginiamartinez.eu

Sobre l’OCM
►L’Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM), fundada l’any 2006, ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic per la seva tasca de divulgació de la música clàssica en sectors molt diversos, prestant especial atenció al públic melòman i jove. Ha actuat en sales com el Palau de la Música Catalana, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori de Barcelona, l’Auditorio Nacional de Música de Madrid, l’Auditorio de Saragossa, el Palacio Euskalduna de Bilbao, el Palau de les Arts de València i l’Auditorio Víctor Villegas de Múrcia, entre d’altres. L’OCM desplega les seves temporades de concerts de producció pròpia a Barcelona, Tarragona i Lleida.

►Des del seus inicis, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada 2017-18 el mestre Salvador Mas n’és el principal director convidat, rol que abans van exercir Jordi Mora i José Rafael Pascual Vilaplana. L’OCM va iniciar la temporada 2009-10 el seu projecte de residència a l’Auditori del Tívoli del Vendrell, vigent en l’actualitat.

►L’Orquestra Simfònica Camera Musicae ha col·laborat amb directors com Antoni Ros Marbà, Edmon Colomer, Rinaldo Alessandrini, Gábor Takács-Nagy, Marzio Conti, John Rutter, Josep Caballé Domenech, Virginia Martínez, Salvador Brotons, Diego Martin-Etxebarria i Massimo Spadano; i solistes com Stephen Kovacevich, Sabine Meyer, Steven Isserlis, Patricia Kopatchinskaja, Roberto Alagna, Gautier Capuçon, Mark Padmore, Alexander Melnikov, Seong-Jin Cho, Alice Sara Ott, Sayaka Shoji, Albrecht Mayer, Clara-Jumi Kang, Ainhoa Arteta, Asier Polo, Leticia Moreno, Pablo Ferrández, Judith Jáuregui, Albert Guinovart o Rafael Aguirre, entre d’altres.

►Tot i realitzar la seva activitat principalment a Catalunya, l’OCM també actua de manera periòdica arreu de l’estat espanyol i ha realitzat gires de concerts a Alemanya, Suïssa i la República Txeca. Ha enregistrat, entre d’altres, els discs Die Romantische Seele, Alba Eterna, Tempesta esvaïda, Un conte de Nadal i Mediterráneo.