►Amb música original de Litus Ruiz, Xènia Reguant, Ferran González i Marta Sola.

►L’any 2008 l’entitat financera Lehman Brothers, una de les més poderoses del sector, va fer fallida i va desencadenar la pitjor crisi econòmica dels últims temps. Arran d’aquest fet, el dramaturg italià Stefano Massini va encetar una trilogia dedicada a la família Lehman que arriba al Lliure de Montjuïc a partir d’avui i fins al 24 de març.

►Sergio Peris-Mencheta és al capdavant de la direcció d’un text que té tot el potencial per convertir-se en un clàssic del teatre universal. Amb un to mordaç i irònic, es narra la història de 3 generacions de la família Lehman, de l’ascens a la caiguda. Des que Henry Lehman, el fill gran d’un comerciant jueu de bestiar, surt de Baviera el 1844 i arriba als Estats Units a la recerca del somni americà i d’una vida millor, fins a la caiguda de Lehman Brothers.

►”L’inici de la història de la família Lehman és l’inici de moltes famílies, i això fa que no els agafem mania des de l’inici”, bromeja Litus Ruiz, intèrpret i també director musical del muntatge. I és que si alguna cosa caracteritza aquesta nova versió de Lehman Trilogy és una banda sonora original. “Sergio Peris-Mencheta ha anat un pas més enllà i ha afegit música perquè tingués l’esperit de cabaret i carrusel que tenen el món de les finances i els Estats Units”, explica l’actor Darío Paso.

►Lehman Trilogy recorre, a través de 150 anys, la història del capitalisme modern i reflexiona sobre el poder destructor dels diners i la deshumanització que han patit les institucions econòmiques i polítiques, desbordades per la cursa embogida a la recerca del benefici fàcil. Una funció plena de sorpreses que no acaba quan cau el teló: el debat està servit.

►Una crònica brillant de la nostra època signada per Stefano Massini (l’autor de CrecEnUnSolDeu i Dona no reeducable) que ajuda a reflexionar sobre el fracàs del sistema, i que té tot el potencial per convertir-se en un clàssic del teatre universal. Dirigeix l’espectacle Sergio Peris-Mencheta.

►Amb: Aitor Beltrán, Víctor Clavijo, Litus, Pepe Lorente, Darío Paso i Leo Rivera.

►Amb la direcció musical de  Litus Ruiz, l’escenografia de  Curt Allen Wilmer (aapee) amb estudioDedos, el vestuari d’Elda Noriega (aapee), la  il·luminació de  Juan Gómez-Cornejo (aai) El vídeo i el so de Joe Alonso. L’ajudantia de direcció de  Xènia Reguant, l’ajudantia d’escenografia d’Eva Ramón, l’ajudantia de vestuari de Berta Navas, l’assessorament de cant i ball d’Óscar Martínez i Xènia Reguant.

►És una producció Nuria-Cruz Moreno i Sergio Peris-Mencheta per a Barco Pirata.