►L’actriu Yumi visitarà Barcelona per a donar a conèixer el món del teatre musical femení Takarazuka en una conferència sobre aquest art a Can Jaumandreu i en un seminari sobre la dona en el teatre i la literatura japonesa a la Universitat Autònoma de Barcelona el 12 i 13 de febrer.

►Yumi parlarà sobre aquesta forma artística única, formada per companyies exclusivament femenines i que compta amb més d’un segle d’història d’èxits continuats al Japó, a més de compartir la seva experiència com a actriu especialitzada en rols masculins.

►La companyia teatral Takarazuka, amb base en la ciutat homònima de la prefectura de Hyôgo, està integrada únicament per dones que s’especialitzen en la representació de papers masculins o femenins. Aquesta forma teatral única en el món que va tenir els seus inicis l’any 1914 continua oferint un gran nombre de musicals i espectacles de varietats anuals plens de música i color que inclouen clàssics nipons i europeus, obres contemporànies i adaptacions de manga i videojocs populars. Les actrius més destacades aconsegueixen l’estatus de gran estrella, i després d’abandonar la companyia moltes protagonitzen importants produccions cinematogràfiques i teatrals.

►Yumi, exintegrant de Takarazuka especialitzada en papers masculins, compartirà la seva experiència durant els dos anys de formació a la prestigiosa escola de la companyia i setze anys com a actriu de Takarazuka, període en el qual ha actuat en obres com Elisabeth, Black Jack (paper protagonista), La rosa de Versailles (representant al popular personatge André Grandier) o Romeo i Julieta (Benvolio Montesco). Tant en la conferència com en el simposi, l’actriu completarà les presentacions amb demostracions de cant i tècniques teatrals característiques del Takarazuka. En el seminari, els especialistes Albert Nolla i Montserrat Crespín analitzaran al costat de Yumi el rol i la representació de la dona en la producció literària i teatral japonesa.

►Yumi va començar a actuar professionalment al teatre Takarazuka l’any 1998. Sota el nom artístic d’Aki Misuzu, va formar part del Hana-gumi o companyia de la Flor entre 1999 i 2010 i després va passar a formar part del Yuki-gumi o companyia de la Neu entre 2011 i 2014. A l’agost de 2014 va començar la seva carrera com a cantant independent.

►Entre les seves obres destacades trobem Elisabeth, Black Jack (en aquesta última com a protagonista), La rosa de Versailles (representant al popular personatge André Grandier) i Romeo i Julieta (Benvolio Montesco).

►L’any 2015, després d’abandonar el teatre Takarazuka, va participar com a cantant en nombrosos actes de beneficència organitzats per ambaixades a tot el món. Des de l’any 2016, ha ofert regularment concerts a Tòquio, Osaka i d’altres ciutats del Japó.

►Actualment s’ha establert a Viena, on continua amb la seva formació de cant sota el tutelatge de Lenneke Willemsen i Sigrid Brandstetter.

•Conferència “La dona al teatre japonès contemporani: el món de somni del teatre musical Takarazuka”Organitzat per: Casa Àsia i Consolat General del Japó a Barcelona.
Data i hora: 12 de febrer a les 19:00 h.
Lloc: Can Jaumandreu, C/Perú, 52, Barcelona
Accés gratuït prèvia inscripció a https://www.casaasia.es/actividad/detalle/221926-conferencia-la-mujer-japonesa-en-el-teatro-takarazuka.

•Simposi “Escriptores, actrius i musses: la dona en la literatura i el teatre del Japó”
Organitzat per: Universitat Autònoma de Barcelona i Consolat General del Japó a Barcelona
Data i hora: 13 de febrer a les 11:00 h.
Lloc: Facultat de Traducció i Interpretació, Aula 4, Universitat Autònoma de Barcelona (UAB)
Accés gratuït, aforament limitat.