►Carolina Figueras Pijuán, 1961, Sant Martí de Provençals, Barcelona. Coreògrafa, creativa i directora artística auto publica, “MEMORIAS DE UNA CORISTA”: Luces y sombras de las Varietés.

►Llibre, basat en les seves vivències, com a corista, ballarina de la Revista musical espanyola i de Music Hall dels anys 80 i 90. Relata les renúncies i entregues per l’amor a la seva professió. Descriu assajos, i estrenes d’obres a teatres; cabarets; night clubs; televisió, restaurants-espectacle i filmació de pel•lícules. Des de Sant Martí fins al Paral•lel… passant pels pobles de Catalunya, i les ciutats de l’estat espanyol.

►Ens permet endinsar-nos a la part del darrere de l’escenari. Conèixer les inconveniències silenciades i les revenges, acompanyades de plomes i lluentons. Un món de rumors i prejudicis per al públic aliè. Il•lusions i desenganys. Romanticisme i desamor. Actes de noblesa. Gires en autocar, pensions i incerteses.

►El masclisme establert i el #metoo.


►Moments divertits i no tant, fins a ser coreògrafa, compartint el camí amb humoristes i còmics; vedettes, ballarins i coristes; coreògrafs i empresaris. També s’hi inclouen episodis d’assetjament escolar. I abús. El que mai s’ha explicat.