►El pròxim 28 de juny a les 22h, 255 municipis d’Espanya (249), França (5) i Andorra (1) celebraran el cinquè aniversari del Liceu a la Fresca retransmetent en directe la imponent producció de Tosca de Puccini.

►L’emblemàtic projecte del Liceu, que compta amb la participació activa de l’Obra Social “la Caixa”,  consolida la seva presència a França amb 5 municipis (Arles de Tec, Perpinyà, Pesillà de la Ribera, Prats de Molló i Saint André), a Catalunya amb 221, a Andorra i a la resta d’Espanya amb 28 municipis.

►Televisió de Catalunya s’encarregarà de retransmetre l’òpera ‘Tosca’ a Catalunya i RTVE a la resta de l’Estat Espanyol.

►El projecte arriba per primer cop a totes les comarques de Catalunya, on es podrà veure el programa especial presentat per Carolina Rosich i Jofre Font que Televisió de Catalunya retransmetrà en directe des de l’Arc de Triomf.

►RTVE emetrà també en directe a través de La2 des de la Plaza Juan Goytisolo (davant el Conservatorio Real de Madrid i el Museo Reina Sofía) i amb la presentació d’Eva Sandoval a tot l’Estat, on destaquen llocs tan emblemàtics com el Museo Guggenheim, los Jardines de la Alameda Apodaca de Cadis, el Claustro del Museo Nacional del Teatro de Almagro o els CaixaForum de Sevilla, Madrid i Saragossa.

►El Liceu i el Teatro Real col·laboren per difondre el gènere operístic i habiliten els seus espais per projectar ‘Tosca’ el 28 de juny a la Sala Gayarre i ‘Il trovatore’ el 6 de juliol al Foyer.

►El projecte ‘Liceu al Territori’ ha incrementat en un 21,27% el nombre de persones –un total de 5.200- que han assistit a una òpera al Liceu, moltes d’elles per primera vegada, a partir de les conferències gratuïtes a 124 poblacions.

►La imponent producció de Tosca de Puccini serà la protagonista de la nit, amb un repartiment encapçalat per Tatiana Serjan, Roberto Aronica i Lucio Gallo sota la batuta de John Fiore

►Liceu a la Fresca és un projecte que s’emmarca dins de Liceu al Territori, iniciat el 2015, amb la finalitat d’apropar el gènere operístic a la societat mitjançant xerrades amenes i accessibles que es desenvolupen de forma gratuïta pels municipis de Catalunya. Aquesta temporada, més de 5.200 persones de fora de Barcelona han vingut al Teatre per gaudir d’una experiència total com és l’òpera (un 21,27% més que la temporada passada) gràcies a aquestes conferències que s’han impartit a més de 100 poblacions. Liceu al Territori treballa per trencar barreres mentals i desprendre el públic d’idees preconcebudes sobre el gènere operístic.

►L’extensió del projecte arreu de l’Estat i més enllà de les seves fronteres ha estat una experiència digna de repetir per a molts municipis com Bilbao, on des de la direcció del Museo Guggenheim asseguren “és tot un privilegi col·laborar amb el Liceu i amb un projecte que pretén acostar l’òpera a tothom”; o per municipis com Pesillà de la Ribera, l’alcalde del qual, Jean-Paul Billes, admet que “compartir aquestes emocions amb el màxim de persones, despertar sensibilitats i viure tota la màgia d’aquest espectacle complet és un magnífic projecte que proposa el Liceu i al qual ens adherim plenament”.

►La gravació és una producció del Gran Teatre del Liceu i es realitzarà amb 7 càmeres, totes ubicades a la sala del Teatre. La realització de l’òpera es distribueix via satèl·lit als mitjans televisius que posteriorment es personalitzen el senyal i l’emeten pel canal domèstic, gràcies a un recent acord que el Liceu ha firmat amb Hispasat. El Liceu continua apostant per consolidar i fer créixer el seu projecte audiovisual a través de retransmissions en directe, no només en el cas de Liceu a la Fresca sinó internacionalment, amb dues retransmissions al cinema per temporada, una manera d’apropar l’òpera i el Liceu arreu del món.

►La producció de Paco Azorín de Tosca amb Tatiana Serjan, Roberto Aronica i Lucio Gallo

►Una de les òperes italianes més cèlebres, Tosca de Giacomo Puccini, serà la protagonista del Liceu a la Fresca d’enguany. Aquesta producció del Gran Teatre del Liceu i el Teatro de la Maestranza de Sevilla que va delectar el públic la temporada 2013/14 té una imponent posada en escena de Paco Azorín, fidel a l’original. La batuta la durà el mestre John Fiore i comptarà amb les magnífiques veus de la soprano Tatiana Serjan com a Tosca, el tenor Roberto Aronica en el rol de Mario Cavaradossi, i el baríton Lucio Gallo com a Baró Scarpia.

►Tosca ens situa a la Roma de l’any 1800, en ple caos polític. El republicà Cesare Angelotti fuig de la presó per refugiar-se a la basílica de Sant’Andrea della Valle, on l’artista Mario Cavaradossi l’ajuda a amagar-se. El Baró Scarpia, cap de policia, sospita que Mario ha ajudat en la fuga d’Angelotti i convenç Floria Tosca, a qui estima secretament, que el seu estimat Mario l’ha traït. Quan ella va a reunir-se amb ell, Scarpia la persegueix, captura el pintor i el condemna a morir. Només si Tosca accedeix als reclams sexuals del baró, Mario podrà salvar-se. Tot i això, el destí dels dos estimats serà fatídic. Ni Cavaradossi podrà evitar l’afusellament, ni ella la tristesa i el seu conseqüent suïcidi.