►Mistela Candela Sarsuela, un divertit musical d’embolics a partir de textos de Serafí Pitarra i Eduard Vidal i Valenciano. Una creació de la jove companyia especialitzada en musicals Epidèmia Teatre amb dramatúrgia de Sílvia Navarro, direcció de Gemma Sangerman i direcció musical de Joel Riu.

►Pel que fa a la creació de l’espectacle, amb música en directe, es tracta d’un musical en vers molt coreografiat, on les escenes formen part d’un engranatge mil·limetrat. La companyia ha fet servir els manuscrits de les partitures originals dels espectacles “Si us plau per força” (1866) i “El punt de les dones” (1864) de Serafí Pitarra i “La Gran Sastressa de Midalvent” (1870) d’Eduard Vidal i Valenciano, sarsueles de l’època, que han adaptat a nivell musical i dramatúrgic, convertint-se en una comèdia actual, gamberra i fresca recuperant un patrimoni teatral català força oblidat.

►”En aquest espectacle hi ha dues músiques, la música que ha arranjat el Joel Riu de les partitures d’aquestes tres obres de les quals hem partit, i la música de la paraula, que la donen aquests versos escrits sobretot en octatsíl·labs. Això vol dir que a l’hora de barrejar tres obres hem hagut de tallar, enganxar, escriure versos i fusionar personatges” comenta, Gemma Sangerman, directora de l’espectacle. “Hem agafat el gènere de la sarsuela per sacsejar-lo, reinterpretar-lo i donar-li color, un aire atemporal. Una de les nostres dèries ha estat empoderar les dones, ja que eren textos molt masclistes.”

►La companyia Epidèmia Teatre ja va fer temporada a El Maldà amb l’adaptació del musical 9to5, i ara torna amb Mistela Candela Sarsuela, actualitzant sarsueles clàssiques catalanes amb l’objectiu de divertir i entretenir el públic de la mà dels i les intèrprets Aida Llop, Mireia Lorente-Picó, Lluís Oliver i Joan Sáez amb Joel Riu al piano. L’espectacle s’estrena el 7 d’abril i es podrà veure fins al 9 de maig de 2021.

►SINOPSI
►Tres sarsueles en una. Fresques, còmiques i rimades. Pitarra i Vidal i Valenciano tornen als escenaris com a clàssics d’avui dia per fer-nos matar les penes. Quatre actors i un músic, bevedors de mistela, es fan una sarsuela d’embolics en una sastreria: Corina espera el seu príncep blau, però sa mare planeja que es casi amb Don Mateu, antic conegut de la Sastressa; la Sastressa s’encaterina de Titus, promès de Maria… Sastres, metges i lloros amaneixen el plat dins la versatilitat d’una comèdia musical.

►FITXA ARTÍSTICA
Direcció: Gemma Sangerman
Dramatúrgia: Sílvia Navarro
Idea original: Mireia Lorente-Picó i Marta Borràs a partir de textos de Serafí Pitarra i d’Eduard Vidal i Valenciano
Arranjaments, direcció musical i piano: Joel Riu
Intèrprets: Aida Llop, Mireia Lorente-Picó, Lluís Oliver i Joan Sáez
Coreografia: Anna Rosell
Escenografia, il·luminació i vestuari: Mariona Signes i Sergi Cerdán
Caracterització: Anna Marquès
Ajudant de direcció: Ariadna Coll
Producció: Cristina Ferrer i Epidèmia Teatre
Fotografies i imatge: Nahuel D’Angelo
Edició vídeo: Roger Gispert