►La tardor teatral tornarà a estar marcada per les propostes escèniques del festival, que mira cap a Europa coproduint obres com Bérenice, de Romeo Castellucci amb Isabelle Huppert, Paisatge Compartits, liderada per Caroline Barneaud i Stefan Kaegi, Un sublime error de la companyia belga Need company o Totentanz. Morgen ist die frage, la nova aposta de La Veronal.

►El festival acollirà 21 estrenes absolutes, 7 estrenes a l’Estat i 14 estrenes a Catalunya i 23 espectacles internacionals de 17 països, en una 33a edició amb 185 representacions i 58.647 entrades a la venda.

►Destaquem algunes propostes musicals:

Carmina Burana del 13 al 15 de setembre a l’Auditori de Girona.

Carmina Burana, arriba a Temporada Alta 2024 de la mà de la Fura dels Baus. Aquesta vibrant i espectacular producció, que ja ha captivat a més de 400.000 espectadors a Europa, Àsia i Amèrica, aterra a la ciutat de Girona per fer-nos viure una experiència única. Les entrades per Carmina Burana, de La Fura dels Baus.

►La Fura dels Baus ha concebut un Carmina Burana trepidant on l’espectador, a través d’impactants escenes, efectes especials i fins i tot fragàncies primaverals, se submergeix plenament a la intensa i emocionant atmosfera de la música de Carl Orff. Sobre l’escenari, on un gran cilindre de deu metres de diàmetre envolta l’orquestra, mentre unes imatges projectades sobre ell il·lustren tota l’obra de principi a fi. Una lluna gegant, el desglaç, cascades d’aigua, un èxtasi floral, una verema en directe, vi, aigua, foc… Carmina Burana de La Fura dels Baus és un espectacle sensorial, musical i literari, vital i energètic.

►Entrades per Carmina Burana, de La Fura dels Baus, ja a la venda.

►Amb la direcció escènica i l’escenografia de Carlus Padrissa (La Fura dels Baus), l’assistència de la direcció d’escena de Mireia Romera / Zamira Pasceri, el disseny de vestuari de Chu Uroz, el disseny d’il·luminació de Melanie Schroeder, el disseny de vídeo i audiovisuals de David Cid, Sagar Fornies, César Càmara, el disseny de so: Roc Mateu i la direcció musical de César Belda.

►Amb: Hevila Cardeña, Amparo Navarro, Rajiv Cerezo, Lorenzo Moncloa, Adrián Espada, Ángel Martínez, Raquel Cruz, més el cor, l’orquestra i un grup d’onze ballarines.


L’orquestra Impossible

►Marcel Tomàs & Cascai Teatre – Girona Jazz Project

►Un viatge musical per a tots els públics de l’arrel tradicional catalana al glamour dels anys cinquanta

►Habituals del festival, Cascai Teatre torna a visitar-nos amb la seva barreja de música en directe i teatre per a tots els públics. L’Orquestra Impossible, muntatge d’estrena al festival, proposa un viatge que parteix dels grisos anys quaranta i viatja fins al glamur dels anys cinquanta. Les misèries i els conflictes (tan quotidians com universals) dels músics d’ofici, vistos en clau d’humor.

►Una creació de Marcel Tomàs i Susana Lloret, amb la direcció de Marcel Tomàs, Marta Ribera, Xavier Molina i Adrià Bauzó, iinterpretada per Marcel Tomàs, Toni Escribano, Aleix Cansell, Raúl Pérez, Joan Tomàs, Adrià Bauzó, Xavier Molina, Jordi Casas, Pablo Martin, Raúl Gallego i Albert Clapés, amb el vestuari de La Casa dels Barrets, el vídeo Arian Botey, la il·luminació de  Gerard Canadell i el disseny de so de Xavier Llobet.

►És una coproducció de Cascai Teatre i Temporada Alta.


Scott Bradlee’s Post Modern

►Un concert dels èxits pop d’avui versionats amb els sons clàssics de les llegendes d’ahir.

►El director del Festival d’Avinyó, Tiago Rodrigues (Sopro), aixeca un dels seus espectacles més compromesos sobre la tasca humanitària de Creu Roja i Metges Sense Fronteres. Basada en testimonis reals, sense amagar-nos llums ni ombres, exposa dilemes i experiències de treballadors en zones de conflicte de tot el planeta. Un conjunt de veus que, amb fúria i poesia, busca commoure sense caure en el sentimentalisme, a través d’històries al límit de la vida.

►L’espectacle es podrà veure per primera vegada a Catalunya.


Operetta 26 d’octubre al Teatre de Bescanó 2 i 3 de novembre al Teatre Municipal de Girona.

►Torna el gran èxit d’Operetta, un espectacle que ens acosta als clàssics operístics a través del gest i el clown.

►Cor de Teatre recupera l’espectacle amb què el 2011 va revolucionar el cant a cappella, portant als escenaris Mozart, Verdi i Rossini com ningú no els havia vist i sentit mai. Sense perdre l’essència juganera, barrejant la polifonia vocal amb un teatre gestual desbordant d’humor, ritme i força visual, la proposta s’actualitza a tots els nivells per sorprendre novament el públic. Nou vestuari, nova escenografia, nova Operetta amb les increïbles veus d’un cor que aconsegueix que el públic s’oblidi que no hi ha músics.

►Amb l’autoria i la direcció escènica de Jordi Purtí, la direcció musical de David Costa, els arranjaments de Pere-Mateu Xiberta i Esteve Palet Mir.

►l’escenografia de Xavi Erra el vestuari de Marta Rafa i Alba Paituví, la il·luminació de Luis Martí i el so Joan-Carles Ros “Roski”.

►Ho interpreta el Cor de Teatre en una coproducció de Somfònics i Festival (a)phònica.


El Petit Príncep 16 i 19 de novembre al teatre Municipal de Girona.

►El Musical de El Petit Príncep torna aquesta temporada per seduir de nou a tota la família. Creada per Àngel Llàcer i Manu Guix, aquesta producció es basa en l’obra de Saint-Exupéry, un clàssic de la literatura que mai no passa de moda.

►Des del seu debut, el musical ha aconseguit captivar a més de 400.000 espectadors gràcies a la seva combinació de màgia, saviesa i un univers poètic que qüestiona les convencions del món adult. El muntatge destaca per un disseny audiovisual impressionant que submergeix completament el públic en la història del petit vailet de cabells rossos i la seva visió única del món. El missatge del musical recorda la importància de mantenir la curiositat i el joc, oferint una lliçó no només per als nens, sinó també per als adults i, per descomptat, per als aviadors que somien amb noves aventures.

►Amb l’autoria d’Antoine de Saint-Exupéry, la dramatúrgia i adaptació de Marc Artigau i Àngel Llàcer, les lletres de les cançons de Marc Artigau i Manu Guix, la composició i direcció musical de Manu Guix, la direcció d’Àngel Llàcer, l’escenografia visual de Desilence l’escenografia de Jordi Queralt, la il·luminació de l’Albert Faura, el disseny de so de Roc Mateu, el disseny de vestuari d’Amadeu Ferrés, el disseny vestuari de la Guineu de Míriam Compte, la perruqueria i maquillatge d’Àngels Salinas, el maquillatge de Miguel Àngel Sánchez, la coreografia dels planetes de Júlia Bonjoch, la coreografia de la Guineu de Xavi Duch.

►Intèrprets: Enric Cambray, Manu Guix, Àngel Llàcer, Mariona Escoda, Iñaki Mur, Miguel Ángel Sánchez i El Petit Príncep.

►Amb la participació estel·lar de Carme Milán.


Daniel Anglès 30 anys lluny de Broadway, 7 de desembre al Teatre Municipal de Girona.

►Aquest desembre de 2024, Daniel Anglès celebra el 30 aniversari del seu debut

►El seu nom resta unit a musicals com El Somni de Mozart (1998), Notre Dame de Paris (2001), Rent (2016) o Golfus de Roma (2022). Director, actor, cantant i formador d’intèrprets, Daniel Anglès celebra els seus 30 anys de trajectòria en què conflueixen la passió pel teatre musical i les històries humanes que hi ha darrere de cada gran èxit de Broadway. Serà un recorregut íntim pels moments més significatius de la seva carrera artística, tornant a l’escenari per compartir les cançons que ja ha cantat i les que hagués volgut cantar. Un concert de gran format, ple de sorpreses i amb una formació musical de luxe.

►Amb la creació, direcció i la interpretació de Daniel Anglès, la direcció musical i els arranjaments de Sergi Cuenca, la coreografia d’Óscar Reyes, els músics: Sergi Cuenca, Blanca Coll, Cristina Membrive, Toni Mena, Lluís Ribalta, Joan Sala, amb les veus de Pedro da Costa, Carla Miralda. I amb la participació d’Iris Cabré, Jan Català, Lluc Escribano, Laura Tanyà.

►La il·luminació serà de Xavi Costas, el disseny de so de Jordi Ballbé, el vestuari de Mariona Mas, la caracterització de Jennifer Sánchez.

►És una producció d’El Musical Més Petit.