►L’espectacle s’estrena al Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca el dissabte 14 de setembre a les 20:30 h.

►Aquest musical està inspirat en un moment molt concret de la vida d’Òscar Wilde, i tot i que no és biogràfic, està impregnat de les interessants i polèmiques reflexions que Wilde va fer respecte a la vida, la llibertat i la justícia, valors de gran actualitat avui dia, on els conceptes: llei i justícia no sempre van de la mà.

►Wilde va ser empresonat només per ser homosexual, i conviure amb aquells homes va fer que la seva percepció del món canviés, fet que va provocar que dins d’aquelles parets pogués escriure Balada de Reading, un poema dedicat a un reu que va morir a la forca mentre ell era a la presó.

►Amb la partitura i la direcció musical de Jesús Horcajo, el llibret i la direcció musical d’Estanis Aboal, amb la Mar Fernández com a ajudant de direcció i interpretat per Joan Gil, Estanis Aboal, David G. Llop, Laura Miquel, Ferran Mayné, Marta Ginesta. I Jesús Horcajo, Laia Ferrer, Edu Marias i Quique Martínez als instruments.

►El disseny de so Raimon Segura, el disseny de llum de Jordi Ventosa i l’espai escènic i vestuari d’Estanis Aboal.

►Pot un home culpable redimir-se del seu crim ajudant a algú innocent?

►SINOPSI:

►Ens trobem a finals del segle XIX.  Òscar entra  injustament a la presó de Reading per escàndol públic. Allà  es convertirà en un home anònim, privat de tots els seus drets i privilegis burgesos, i aprendrà a sobreviure gràcies a l’ajuda de John, un reu condemnat a mort per haver matat a la seva dona. Dins el penal de Reading, John parlarà amb el fantasma de la seva dona, presagi de la Mort que ronda a tots els que habiten aquell patíbul. Ella estarà personificada per Salomé, protagonista de la darrera obra de Wilde abans d’entrar a la presó, símbol de la culpa i els obscurs malsons de tots els reus abans que els arribi el moment de ser penjats.