►El simposi Jordi Teixidor i el teatre català contemporani, que tindrà lloc aquest dimarts 16 de març de forma virtual a l’Institut d’Estudis Catalans i de forma presencial a l’Ateneu Barcelonès. Aquesta data coincideix amb el desè aniversari de la mort d’un dels dramaturgs més influents de la generació Sagarra i del teatre independent, l’autor d’El retaule del flautista. Podeu consultar-ne la informació a http://filescat.uab.cat/filcat/simposi-jordi-teixidor-i-el-teatre-catala-contemporani/

►Investigadors teatrals i testimonis de persones que el van conèixer plantegen lectures renovades del corpus d’un dels escriptors teatrals de més impacte dels anys setanta, amb una obra que es projecta fins al canvi de mil·lenni. D’aquesta manera, volem contribuir a valorar-ne millor la figura i la trajectòria, i a contravenir l’amnèsia envers un escriptor que, com una gran part dels seus coetanis, concebia el fet teatral com a eina de transformació política i social.

►Com podreu veure, la part virtual de l’IEC té un enfocament acadèmic i es farà a partir de les 9:30 i fins més o menys les 17:30 mitjançant l’aplicació Zoom. Per fer-ne el seguiment, caldrà usar aquest enllaç: https://us02web.zoom.us/j/87289647871?pwd=c1N5Q0dWSDFxc3RkdDBleDd2UVZjQT09#success

►O bé introduir manualment aquestes dades: ID de reunió: 872 8964. Codi d’accés: 1EYRE8

►A dos quarts de set de la tarda, començarà de forma presencial a l’Ateneu la cloenda del simposi, amb una taula rodona de testimonis amb l’escriptor i traductor Feliu Formosa, el crític i assagista Àlex Broch, el novel·lista Andreu Martín i les actrius Pepa Arenós i Conxa Sagarra. L’entrada és oberta a tothom, amb un aforament del 50% a la sala d’actes Oriol Bohigas. Malauradament, no es pot fer reserva prèvia. Així, si s’hi vol assistir, es recomana anar-hi amb una certa antelació.

►El dramaturg Jordi Teixidor (Barcelona, 1939-2011) és conegut sobretot com l’autor de la peça teatral més cèlebre del tardofranquisme: El retaule del flautista (1970). Tanmateix, la seva obra és molt més àmplia i diversa. El simposi que proposem –amb motiu del desè aniversari de la seva mort– vol aprofundir especialment en la dramatúrgia i la recepció del seu teatre en el context general de l’escena catalana contemporània.

Investigadors teatrals i testimonis de persones que el van conèixer plantegen lectures renovades del corpus d’un dels escriptors teatrals més influents dels anys 1970. D’aquesta manera, volem contribuir a valorar-ne millor la figura i l’obra, i a contravenir l’amnèsia envers un escriptor que, com bona part dels seus coetanis, concebia el fet teatral com a eina de transformació política i social.

 

►Dades:

 

►Coordinació

Ramon Aran i Francesc Foguet.

 

►Organització

Ateneu Barcelonès (Secció de Teatre) i Societat Catalana de Llengua i Literatura (filial de l’IEC).

 

►Publicació

Institut del Teatre de Barcelona i Societat Catalana de Llengua i Literatura.

 

►Col·laboradors

Asociación de Directores de Escena en España.

Associació d’Escriptors en Llengua Catalana.

Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya.

Departament de Filologia Catalana de la UAB.

Institut del Teatre de Barcelona.