►Dagoll Dagom rebrà el Premi Íñigo Santamaría a la III gala dels Premis Teatremusical.cat que enguany tindrà lloc a la Sala Aquarella de Barcelona l’11 de novembre.
►Teatremusical.cat concedeix el Premi Íñigo Santamaria a Dagoll Dagom per la seva trajectòria, per ser un pilar mestre de la història del teatre musical català, per apropar el teatre musical al públic català, espanyol i internacional, per mantenir el català com a llengua d’expressió de la companyia i situar Catalunya com a capdavantera en la creació de teatre musical a tot l’estat espanyol.
►Dagoll Dagom va ser creada per Joan Ollé i es va estrenar a sobre els escenaris catalans el 30 d’abril de 1974. El 1977 amb l’èxit de No hablaré en classe la companyia es va professionalitzar coincidint amb l’entrada d’Anna Rosa Cisquella, Miquel Periel i Joan Lluís Bozzo. El 1978 amb Antaviana comencen a col·laborar amb Jaume Sisa i la companyia fa el gir al teatre musical creant muntatges icònics que han marcat generacions d’espectadors.
►Podeu llegir la història completa de Dagoll Dagom a:
►Qui era Íñigo Santamaria?
►Iñigo Santamaría Ruiz de Azúa va néixer a Vitòria-Gasteiz el 17 de març de 1969. Autor de Desde el Sud del Pacífico hasta más allá de la Luna que el 2017 presenta a Madrid, Barcelona, Sevilla, Gijón…
►Coincidint amb aquest anunci, i amb el 8è aniversari de Teatremusical.cat la pàgina web de referència del teatre musical a Catalunya, Teatremusical.cat ha produït Dagoll Dagom, notes d’una història, un videoclip creat a partir de tots els musicals que Dagoll Dagom ha portat als escenaris i l’ha dedicat al públic i a tots els professionals que han mantingut viu Dagoll Dagom.
►És una idea original d’Antoni Font-Mir, que també n’ha realitzat la selecció de cançons assessorament històric, i la direcció escènica Producció: Teatremusical.cat. i ha estat enregistrat per en Gerard Preseguer i compta amb l’edició de color d’en Jordi Galderic.
►Eudald Planchart ha fet els arranjaments i la producció musical dels més de 50 temes que apareixen cantats a 4 veus i acompanyats per piano i guitarra.
►L’interpreten la Maria Codony, l’Andrea Moreno, en Joan Sáez i l’Eudald Planchart amb l’Andreu Roqueta al piano.
►Amb paraules del director de Teatremusical.cat: Era un vídeo que havíem de fer. La nostra pàgina web ha estat la primera a posar el focus només en el teatre musical que es fa a Catalunya i Dagoll Dagom se li ha de reconèixer que ha demostrat un compromís amb el teatre musical català. El vídeo és la banda sonora d’una part important de la música escènica catalana.
►També afegeix: Ha estat un treball de molts mesos fer la selecció de cançons de costat amb l’Eudald Planchart, però tenim molt clar que d’aquí en sortiria una gran obra i de moment la resposta que hem rebut dels compositors, ha estat espectacular.
►Al vídeo s’utilitzen 51 cançons amb les músiques de Jaume Sisa, Joan Vives, Arthur Sullivan, Francis Pilkington, Albert Guinovart, Cole Porter, Santiago Auserón, Òscar Roig, Jacques Offenbach, Stephen Sondheim, Alfonso Vilallonga, Xasqui Ten, Toni Ten, Marc Parrot, Lluís Llach, Andreu Gallén i Dàmaris Gelabert.
►I les lletres de Jaume Sisa, Joan Lluís Bozzo, William Schwenck Gilbert, Francis Pilkington, Xavier Bru de Sala, Manuel Vázquez Montalbán, Cole Porter, Santiago Auserón, Henri Meilhac, Ludovic Halévy, Stephen Sondheim, Xasqui Ten, Toni Ten, Marc Parrot, David Pintó, Joan Vives, Lluís Llach, Empar Moliner, Dàmaris Gelabert, Marc Rosich i Andreu Gallén.
►Es va enregistrar el 7 d’agost de 2024 a Vic a La Casa Pratdesaba i al Taller Produccions.
#moltmésqueunapàginaweb #elwebdelsmusicals
►Temes musicals:
ANTAVIANA (1978):
Divina perla de las Antillas.
Cançó i dansa de l’arlequí.
NIT DE SANT JOAN (1981):
La clau del foc.
La nit de Sant Joan.
La primavera i l’estiu.
GLUPS!! (1983):
Glups!
Mediocritat.
Les feministes.
Historietes.
Llavor generosa.
EL MIKADO (1986):
Presentar-nos és un plaer.
Si un dia se’m demana.
Quin moment més dur.
QUARTETTO DA CINQUE (1987):
Dormiu dolces donzelles.
MAR I CEL (1988):
La cort.
Cançó d’Osman.
Estàs Sola.
L’expulsió.
Per què he plorat?
Cançó d’Idriss
FLOR DE NIT (1992):
Flor de nit.
Al sud del Paral·lel
L’amor no és cec.
Himne al Paral·lel.
Ciutat d’Ivori.
T’ODIO AMOR MEU (1995):
Això és el que hi ha.
T’odio amor meu.
ELS PIRATES (1997):
Hem trobat la plàcida cabanya.
No em deixis sola aquí.
Furtius com gats.
CACAO (2000):
La dieta de la Montse.
POE (2002):
Madeline.
Hi ha un temps per néixer i un temps per morir.
LA PERRITXOLA (2003):
Final Espanyol.
BOSCOS ENDINS (2007):
Sempre amb mi
Vull morir!
Mai ningú està sol.
ALOMA (2008):
Per un xic de tendresa.
COP DE ROCK (2011):
Cop de rock.
LA FAMÍLIA IRREAL (2012):
La família irreal.
SUPER 3, EL MUSICAL (2013):
No tinc por.
SCARAMOUCHE (2016):
La màscara.
Scaramouche.
MAREMAR (2018):
Preludi.
Un núvol blanc.
T’ESTIMO SI HE BEGUT (2020):
T’estimo si he begut.
BYE BYE MONSTRE (2021):
Bye Bye Monstre.
L’ALEGRIA QUE PASSA (2023)
Me’n vaig.
Poble gris.
Ocells de fang.
MAR I Cel (2024)
Himne dels pirates.
Crèdits:
Cançó i dansa de l’arlequí.