► Del 25 de maig al 4 de juny de 2023.

► L’espectacle dirigit per Àngels Gonyalons que retrata la situació dels sanitaris torna a Barcelona a l’Aquitània Teatre després de la bona acollida que va tenir el setembre de 2022.

►És un muntatge des d’un punt de vista inclusiu de la situació per la qual passen els metges residents de cirurgia general i digestiva abans de convertir-se en professionals. La paradoxa de salvar vides, posant la d’un mateix en perill, mitjançant anècdotes del dia a dia que superen, en moltes ocasions, la ficció.

►El text està basat en experiències personals del cirurgià, dramaturg i actor, Ángel Gávila protagonista de l’obra, que l’acompanya l’actriu Albeni Aranda.

►La música de l’espectacle ha estat escrita per Fèlix Joan, compositor i cantant de la banda No Way Out.

►Sinopsi:
►PIJAMAS VERDES relata la història de l’Àngel, un metge recentment llicenciat, durant l’etapa de formació a la Residència de Cirurgia General. Ajudat per la seva consciència, personificada en dona andrògina, s’enfrontarà a situacions, algunes intenses i altres completament surrealistes, al llarg de la seva formació a l’hospital.

►Arran de totes les experiències viscudes i després d’una vital d’elles, vital i determinant, prendrà una decisió que marcarà la seva vida per sempre.

►L’arribada de l’Ángel a l’especialitat de Cirurgia General i Digestiva a l’hospital, després de realitzar l’examen MIR, no és exactament com ell imaginava.

►Aviat es trobarà amb Jimena, la metge adjunta que supervisarà de forma autoritària i dèspota tots els seus moviments com a cirurgià i el farà adonar de totes les seves carències professionals i personals.

►Joan, Cor (company de formació a l’hospital de l’Àngel) es convertirà en la seva única esperança i salvació, juntament amb la seva consciència personificada, en mig de la voràgine de depressió, estrès, ansietat i bogeria del protagonista.

►L’índex de suïcidi al col·lectiu de metges, els trastorns mentals com l’ansietat, la depressió o el perfeccionisme malaltís, la falta de recursos al sistema sanitari pels seus treballadors, l’esclavitud del resident de cirurgia i el seu dia a dia, el mòbing, l’homosexualitat, la crisi existencial, les expectatives i la presa de decisions vitals, l’esperança d’apostar per la teva passió, la mort des de la perspectiva d’un cirurgià, el valor de la vida, l’amor o la mort; són algunes de les temàtiques que es tracten en aquesta comèdia musical que, subtilment, convida a la reflexió i a la crítica social.

►La Entusiasta:
►És el primer espectacle de La Entusiasta, una productora de teatre i cinema jove de Barcelona, que aposta per nous creadors, cares noves i projectes que estiguin i, alhora estiguin compromesos amb la societat.