►El 12,13 i 14 de gener, l’OBC dirigida per Ernst van Tiel interpretaran West Side Story sobre la projecció de la pel·lícula (versió original amb subtítols en català)

►La música més popular de Leonard Bernstein enceta la commemoració del seu centenari. Els amors entre Maria i Tony i els enfrontaments entre els sharks i els jets es tradueixen en el mosaic de ritmes i colors que va fer d’aquesta pel·lícula la millor de l’any 1961.

►West Side Story és la quarta pel·lícula més oscaritzada de la història: va rebre 10 estatuetes, inclosa la de millor pel·lícula i, és clar, la de millor música. I si parlem específicament de musicals cinematogràfics és, de llarg, el musical més premiat de tots els temps.

►La instrumentació per a la pel·lícula requereix ben bé el triple de músics que l’original per al teatre, fet que va contribuir a incrementar-ne l’espectacularitat i a convertir en immortals cançons com Maria, Tonight o America.

►Jerome Robbins, el coreògraf i director, va arribar a estrenar més de 30 espectacles a Broadway, però amb West Side Story va entrar definitivament a la història daurada del gènere.