Teatremusical.cat

Què és?
Teatremusical.cat és l’única pàgina web catalana especialitzada en teatre musical. Neix el 12 de setembre de 2016 i en només un any es posiciona com a referent en la informació especialitzada en l’àmbit teatral.

En ella s’hi troba el present, el passat i el futur del gènere cantat a Catalunya, tant el món professional com el no professional, en diferents apartats i seccions.

Teatremusical.cat publica l’actualitat en notícies escrites acompanyades en vídeos enregistrats en HD de presentacions d’espectacles, rodes de premsa i diferents esdeveniments relacionats amb el Teatre musical.

L’arxiu històric consta de més de 1276 fitxes completes dels espectacles musicals representats al territori català, creant així la base de dades més gran i especialitzada. Informa de totes les publicacions en format CD, DVD, Llibret, Llibre de partitura o programa de televisió que s’han realitzat a Catalunya. Reportatges en format d’entrevista en profunditat a les personalitats més rellevants i destacades del teatre cantat a Catalunya. I un darrer apartat de la història del teatre musical a Catalunya.

Teatremusical.cat, per Daniel Anglès

Fa molts anys que el teatre musical és present a casa nostra: són molts els espectacles escrits en català o traduïts i adaptats a la nostra llengua. De fet, aquest projecte, ara ja imprescindible, evidencia que han estat més dels que podíem imaginar. Aquest portal, que fa un temps semblava impossible, és ara una realitat imprescindible. El teatre és efímer, però cada nou espectacle és important, ensenya coses i aporta experiències als que vindran després. Fins ara, era complicadíssim poder accedir a tota la informació que hi ha reunida en aquest portal. Ara ja només necessitem un click per tots els espectacles en què ha participat aquella actriu, tots els títols d’aquest autor que s’han estrenat al país o el primer cop que l’ara director consagrat va signar una posada en escena. No és només la gran quantitat d’informació, si no les moltes maneres com la podem consultar. Als que el musical ens sembla la manera més emocionant que hi ha de transmetre una història, ens omple d’orgull veure que formem part d’una història tan llarga. Si podem mirar al passat, el present és millor i el futur és més prometedor. I cada vegada que algú ens pregunti: això dels musicals, en català… li podrem dir: http://teatremusical.cat/

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge