NIT DE SANT JOAN va ser un intent de fer un pas de més dins el llenguatge del teatre musical. El tema unitari de l’espectacle era “La nit del solstici d’estiu en la qual tradicionalment, al voltant del foc, es barregen la màgia dels follets i dels astres”.

El ingredients de NIT DE SANT JOAN són un seguit d’exercicis d’improvisació, un text tendre i divertit de creació col.lectiva, un conte de Miquel Obiols i música i cançons de Jaume Sisa (excepte la lletra de la cançó La Nit de Sant Joan, de Joan Lluís Bozzo) i el resultat un espectacle de revista amb continguts moderns per l’època.

NIT DE SANT JOAN es va estrenar al Teatre Romea, inaugurant al mateix temps el Centre Dramàtic de la Generalitat, finalitzada la temporada en aquest espai, va inciar una gira per diverses poblacions de Catalunya, l’Estat Espanyol i Alemanya. A finals de l’any 1981, coïncidint amb les representacions de l’obra al Teatro Bellas Artes de Madrid, la cançó Te esperaré el domingo es va convertir en un “hit”.

Després d’un any de gira, NIT DE SANT JOAN va tornar a la Ciutat Comtal el 4 de maig de 1982 per fer una segona temporada, aquest cop al Teatre Barcelona i amb la participació en directe Jaume Sisa.

Donat l’èxit obtingut i la demanda dels programadors, va reiniciar la gira per tot l’Estat i també a la ciutat de Nàpols. El Teatro PÉREZ GALDOS de Las Palmas de Gran Canaria va ser l’escenari de final de gira el mes de desembre de 1982.