►Els pròxims 11, 12 i 13 de juliol Dagoll Dagom, la icònica companyia catalana, torna al Festival Grec de Barcelona 2024 per celebrar els seus 50 anys de trajectòria amb l’estrena de La gran nit de Dagoll Dagom, un concert multitudinari que repassarà les escenes i les músiques més exitoses dels muntatges que han interpretat al llarg d’aquest mig segle de vida i que l’han posicionat com el gran referent del teatre musical català.

►Durant tres nits, la companyia omplirà l’amfiteatre del Teatre Grec amb una quarantena de músics i vint cantaires de l’Original SoundTrack Orchestra (OSTO), encarregats de versionar en directe les bandes sonores dels diferents musicals.

►La gala musical, sota la direcció escènica de Daniel Anglès, la direcció musical de Joan Vives i la direcció coreogràfica d’Ariadna Peya, comptarà amb els artistes següents: Víctor Arbelo, Roger Berruezo, Anna Castells, Mariona Castillo, Haley Diallo, Xavi Fernández, Guillem Fole, Helena Gispert, Eloi Gómez, Carlos Gramaje, Pol Guimerà, Júlia Jové, Mercè Martínez, Pep Molina, Muntsa Rius, Ana San Martín, Isabel Soriano, Mone Teruel, Albert Triola i Teresa Vallicrosa. Amb la col·laboració especial de Pep Cruz, Elena Gadel, Àngels Gonyalons, Albert Guinovart, Ivan Labanda, Ferran Rañé i Nina.

►Un dels moments més esperats de la cita serà l’aparició d’Alèxia Pascual (Blanca) i Jordi Garreta (Saïd), els dos protagonistes del nou muntatge de Mar i Cel, acompanyats per tota la companyia que Dagoll Dagom estrenarà el pròxim 14 de setembre al Teatre Victòria.

►Seran tres vetllades musicals commemoratives que ja tenen totes les entrades exhaurides i que faran viatjar al públic a través de la història de la companyia  amb un espectacle també recuperarà el vestuari històric que han vestit els personatges al llarg de les diverses produccions. L’escenògrafa i  els figurins son de la Montse Amenós – que ha treballat amb Dagoll Dagom des de l’any 1978 – i conjuntament amb la Maria Albadalejo firmen el disseny del nou vestuari i l’adaptació de les peces de roba originals que han recuperat i arreglat pel Grec 2024. Durant la gran gala musical, es podran veure uns 100 figurins de totes les èpoques.

►L’estrena de La gran nit de Dagoll Dagom al Grec, festival on Dagoll Dagom ja ha actuat en cinc ocasions – amb els muntatges AntavianaGlups!!El MikadoHistorietes i La Perritxola-, és el tret de sortida als actes que ha preparat la companyia per celebrar el seu 50è aniversari i acomiadar-se definitivament dels escenaris de Catalunya.

►Si vols conèixer la trajectòria de Dagoll Dagom pots llegir aquest article que Teatremusical.cat va publicar el dia 30 d’abril per celebrar els 50 anys de la companyia.