►Del 3 al 6 de juliol  de 2024.

►És una obra escrita per Javier Calvo i Javier Ambrossi, amb cançons originals i una banda de rock en directe. Es tracta d’una comèdia sobre l’amistat, el primer amor, la recerca de la identitat, l’electro-llatí i Whitney Houston.

►La trama transcorre a Segòvia, en el campament cristià La Brújula. Allí, la mare Bernarda, una monja que acaba d’arribar, vol salvar el campament amb la seva cançó Viviremos firmes en la fe. La germana Milagros, una jove amb dubtes, recorda com li agradava Presuntos Implicados. I María i Susana, dues adolescents castigades, tenen un grup que es diu Suma Latina. Però, des que Déu se li va a aparèixer a María una nit, tot està canviant. I és que a Déu li encanta Whitney Houston.

Una epopeia “en clau Disney” amb números musicals que segueix el desenvolupament d’una comèdia romàntica, però transcendeix i juga amb tots aquests gèneres per a acabar sent un cant a la llibertat i al primer amor.

►L’obra va començar com un musical underground al hall del Teatro Lara de Madrid, però el públic i la crítica el van alçar fins a l’escenari principal on ha penjat el cartell de “no hi ha localitats” durant més de 10 temporades. També ha realitzat dues gires per mes de 30 ciutats (incloent-hi Moscou) sumant més de 2.000.000 espectadors.

►Entre altres reconeixements, l’obra ha estat guardonada amb 14 Premis Broadway World – incloent Millor musical, Millor actriu, Millor direcció i Millor actriu de repartiment-, triomfant també als Fotogramas de Plata 2013 amb diversos premis.

Un repartiment cridat a triomfar

La Llamada compta amb un repartiment de reconeguts actors i cantants compost per Nerea Rodríguez (Operación TriunfoAladdin) en el paper de María; Angy Fernández (Factor XFísica o Química) com a Susana; Marta Valverde (Chicago, Mamma Mia!) encarnant a la mare Bernarda; Estrella Xtravaganza (Drag Race EspañaGran Hotel de las Reinas) en el rol de la germana Milagros; i Richard Collins-Moore (7 VidasEl Perfume) fent de Déu, el mateix personatge que ja va interpretar magistralment a la pel·lícula La llamada

►Precisament, el film homònim, també dirigit pels Javis l’any 2017, va tenir un gran èxit i va ser reconegut amb guardons com el Premi Gaudí del públic a la Millor pel·lícula, el Premi Feroz a la Millor pel·lícula de comèdia, el Premi Fotogramas de Plata a la Millor pel·lícula espanyola segons els lectors, el Premi Días de Cine del públic a la Millor pel·lícula o el Premi Goya a la Millor cançó original per La llamada, de Leiva.