►El Gran Teatre del Liceu recupera la producció que va inaugurar la temporada 1999-2000 de l’actual Liceu, que va tornar a obrir les portes després del catastròfic incendi del 1994.

Turandot, l’òpera final de Puccini, és l’últim gran clàssic de l’estil líric italià. En aquesta producció orientalista i colossal, concebuda per Núria Espert– i ara revisada en col·laboració amb la seva neta Bàrbara Lluch-aprofundeix en el misteri d’una protagonista freda i cruel que s’humanitza gràcies a l’amor.

►L’escenografia monumental, evocadora i orientalista, plena de bellesa i equilibri formal, agafa una nova lectura que promet canvis significatius i sorpreses.

►Turandot és una princesa terrible que executa els pretendents que no sàpiguen respondre tres enigmes de màxima dificultat. Però un príncep temerari, Calaf, resol el problema i conquesta el cor de la dona de gel.

►Una història fantàstica, sagnant i màgica ambientada en l’antiga Xina que Puccini va deixar sense completar el 1924, però que ha passat a la història com una de les millors òperes del repertori universal.

►La mexicana Alondra de la Parra dirigeix l’Orquestra Simfònica del Liceu i un excels conjunt de cantants entre els quals hi destaquen Elena Pankratova i Ekaterina Semenchuk en els rols de Tuandot i Michael Fabiano i Martin Muehle encarnant a Calaf.

►Amb el patrocini en exclusiva de la Fundación BBA.