►El pròxim 14 i 15 d’abril es podrà veure a la Sala Gran  del TNC “La consagració de la primavera”, d’Í. Stravinski, V. Szpunberg, R. García-Tomás amb la direcció escènica de Xavier Albertí,  amb l’actriu Marta Angelat i l’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC).

►El programa està dividit en dues parts:

►La primera amb “Balena Blava” amb música de Raquel García-Tomás i text de Victoria Szpunberg. I la segona amb “La consagració de la primavera”.

L’arribada de les avantguardes del segle XX a la música i el monodrama sobre el joc de rol més macabre dels últims anys.

►Edmon Colomer interpreta amb l’Orquestra Simfònica de l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) una de les obres cabdals del compositor rus Ígor Stravinski, La consagració de la primavera, una fita musical del segle xx que va tenir una important influència sobre la música contemporània pel seu ús revolucionari del ritme i el timbre.

►En diàleg amb la peça d’Stravinski, la compositora Raquel García-Tomás i la dramaturga Victoria Szpunberg estrenaran el monodrama Balena blava. Una peça de nova creació que uneix paraula i música i que s’interroga sobre un dels jocs virtuals més macabres de la nostra societat cibernètica, inspirant-se en el clàssic rus i el seu mític sacrifici d’una adolescent obligada a ballar fins a la mort per aconseguir la benevolència dels déus.