El mitjà de teatre musical que posa el focus sobre Catalunya.

Teatremusical.cat és la primera pàgina web catalana especialitzada en teatre musical.

Neix el 12 de setembre de 2016 i en només un any es posiciona com a referent en la informació especialitzada en l’àmbit teatral.

S’hi troba el present, el passat i el futur del gènere cantat a Catalunya, tant el món professional com el no professional, en diferents apartats i seccions.

Teatremusical.cat publica l’actualitat en notícies escrites acompanyades de vídeos enregistrats en alta definició (HD i 4K) de presentacions d’espectacles, rodes de premsa i diferents esdeveniments relacionats amb el teatre musical.

S’hi pot consultar gratuïtament L’arxiu històric de més de 1923 fitxes completes dels espectacles musicals representats al territori català, És la base de dades més gran i especialitzada.

Publica reportatges en format d’entrevista en profunditat a les personalitats més rellevants i destacades del teatre cantat a Catalunya.

El seu canal de YouTube amb 7 anys s’ha convertit en el canal privat teatral més vist de Catalunya amb 3.000.000 visualitzacions, aproximadament unes 30.000 visualitzacions al mes, amb més de 5700 subscriptors.

Per tots aquests motius s’ha convertit en la web especialitzada del teatre musical a Catalunya.

L’equip

Rosa Collell

Llicenciada en Traducció i Interpretació per la UAB i diplomada en Magisteri. Tota una vida dedicada a la docència amb alumnes de Secundària i Batxillerat. És professora de llengües estrangeres, anglès i francès. Ha rebut cursos d’oratòria a l’Escuela Europea de Oratoria de Madrid i n’ha impartit classes. També ha realitzat un curs d’Improvisació a l’Escuela de Impro de Barcelona i tres cursos dʼinterpretació en el Teatre musical i Veu impartits per Antoni Font Mir. Des del 2009 treballa junt amb Antoni Font-Mir en la traducció i adaptació al català de cançons de diferents espectacles de teatre musical. Conjuntament, van traduir i adaptar la versió catalana dʼA Funny Thing Happenned on the Way to the Forum dʼStephen Sondheim. Ha guanyat el Premi de Lectura en Veu Alta per Adults 2022, organitzat pel Grup Enciclopèdia Catalana.

_______________________________________________________________________________________

Carles Alarcón

Format en teatre musical a les escoles AULES (RFP) i Memory de Barcelona.

Com a actor, ha format part de musicals de creació, com Una Altra Estrena (2019-2022) de SUS4 Companyia, Artaban, Príncep de les Estrelles (2019-2022) d’A Grup Vocal, Bed & Breakfast (2019) d’Epidèmia Teatre i Tot el que no ens vam dir (2018-2019) d’Alícia Serrat i Miquel Tejada. Com a cantant, ha participat com a corista en programes com Operacion Triunfo, Tu cara me suena, Las tres puertas i La mejor canción jamás cantada. Paral·lelament, també ha participat en espectacles com Carousel, en concert (2018) i Nit de Musicals al Teatre Grec (2015 i 2017) o Amor x Amor (2017-2022). Ha estat membre del grup vocal Jarks, finalista a la tercera edició del programa Oh Happy Day (TV3), i és col·laborador habitual d’A Grup Vocal.

Com a dramaturg i compositor, ha creat els cicles de cançons Si no t’hagués trobat i L’últim hit, la micropeça M, i els musicals Un cop acaba la cançó i 3 desitjos, estrenat al Teatre Maldà de Barcelona.

_______________________________________________________________________________________

Antoni Font-Mir

Doctorand en estudis teatrals per la UAB, Màster Universitari en Estudis Teatrals per la UAB i llicenciat en art dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona.

Pioner en el teatre musical a Osona, formant la primera companyia activa de la comarca. Ha exercit com a professional en la majoria de registres on es desenvolupen les arts escèniques, excel·lint en tots els rols: interpretació, cant, direcció escènica, il·luminació, pedagog, divulgador del teatre musical català i adaptador de lletres de cançons al català.

Com a actor, ha format part de Joseph i l’increïble abric en Technicolor d’Andrew Lloyd Webber i Tim Rice, (2006 Teatre del sol), Josafat de Marc Timón i Josep Pujol (Teatre Municipal de Girona 2014), Nevares (Teatre Grec de Barcelona 2014).

Al territori català cal destacar el projecte Fem un musical, programa televisiu guanyador a la 32a edició dels Premis de Televisió Local de Catalunya, com el millor programa de televisió local de 2012 amb Joseph i l’increïble abric en technicolor. Ha dirigit Cantem junts, viatge al cor dels musicals, la cantata amb més    intèrprets a l’escenari (812) dedicada al teatre musical a Catalunya. Va dirigir l’òpera rock de culte Verdaguer, ombres i maduixes, que es va interpretar al Teatre Romea de Barcelona, Records a Broadway al Versus Teatre i a l’Almeria Teatre.

És fundador, ideòleg i director de la web de divulgació www.teatremusical.cat. El mitjà de teatre musical que posa el focus sobre Catalunya.

Teatremusical.cat, per Daniel Anglès

Fa molts anys que el teatre musical és present a casa nostra: són molts els espectacles escrits en català o traduïts i adaptats a la nostra llengua. De fet, aquest projecte, ara ja imprescindible, evidencia que han estat més dels que podíem imaginar. Aquest portal, que fa un temps semblava impossible, és ara una realitat imprescindible. El teatre és efímer, però cada nou espectacle és important, ensenya coses i aporta experiències als que vindran després. Fins ara, era complicadíssim poder accedir a tota la informació que hi ha reunida en aquest portal. Ara ja només necessitem un click per tots els espectacles en què ha participat aquella actriu, tots els títols d’aquest autor que s’han estrenat al país o el primer cop que l’ara director consagrat va signar una posada en escena. No és només la gran quantitat d’informació, si no les moltes maneres com la podem consultar. Als que el musical ens sembla la manera més emocionant que hi ha de transmetre una història, ens omple d’orgull veure que formem part d’una història tan llarga. Si podem mirar al passat, el present és millor i el futur és més prometedor. I cada vegada que algú ens pregunti: això dels musicals, en català… li podrem dir: http://teatremusical.cat/

El teu nom (obligatori)

El teu email (obligatori)

Assumpte

El teu missatge