►Aquest dijous dia 6 fins al dissabte 8 es pot veure a la Sala Versus Glòries de Barcelona “Dos pits i una poma”

►’Dos pits i una poma’ és un recital d’òpera que combina la música amb textos d’autores que ens conviden a una reflexió sobre la situació de la dona a la societat des de diversos punts de vista.

►Els compositors d’òpera ens han subjugat sovint amb personatges de dones mortíferes i fatals que trenquen les convencions. A ‘Dos pits i una poma’ es posa l’accent en el que també tenen d’antiheroïnes contrastant les seves actituds vitals amb les visions de poetesses com Montserrat Roig, Maria Mercè Marçal o Montserrat Abelló. Tot per dibuixar un retrat de la figura femenina a través de la literatura i la música.

►Per una banda hi ha els grans autors d’òpera, com Verdi, Puccini, Cilea, Mozart i Wagner que ens han deixat la seva visió dels personatges femenins que han creat i que han passat a la història del gran repertori operístic, i per altra un seguit de textos sobre l’emancipació de la dona escrits per Valerie Solanas i Maria Aurèlia Campmany,  juntament amb poemes de Maria Mercè Marçal i Montserrat Abelló, que ens ofereixen una visió que contrasta amb aquells retrats de les heroïnes operístiques passats pel sedàs de la visió patriarcal d’aquests compositors.

►I tot això per què? Doncs per oferir un recital en el que la música ocupi un lloc destacat i ens transporti a alçàries de bellesa, sense renunciar a les ganes de provocar una reflexió sobre el paper de la dona partint d’una imatge convencional: la que es guanya la vida netejant i la que viu reclosa a casa seva.

►L’epectacle es va poder veure al maig al Malà de Barcelona.

►Amb la dramatúrgia i la direcció d’Oriol Genís i la supervisió de moviment de Roberto G. Alonso. Amb Núria Dardinyà com la cantant, Clara Manyós com l’actriu, i lluís Avendaño al piano.