►Amb el text i direcció de Xavi Morató. La música i direcció: Gerard Sesé. Les coreografies de Guille Vidal-Ribas.

►Companyia: Generació DM.

►Tota la ciutat salta d’alegria quan el Mercuri Futbol Club fitxa el Maxi, un dels futbolistes més famosos del planeta. El crac arriba amb ganes de fer una confessió insòlita: li agraden els homes. Des del club, però, no l’hi posaran fàcil.

►A la lliga espanyola no hi ha un sol futbolista homosexual. I això no només és sorprenent, sinó estadísticament impossible. Perquè és evident que n’hi ha, però també és evident que s’amaguen. A “El futbol és així (de gai) ens hem plantejat què pot passar el dia que algú digui prou. L’obra, però, no es queda en el debat sobre aquest tema tabú, sinó que elabora un retrat del món del futbol (la premsa esportiva i els seus tòpics, la quantitat absurda de diners que mou, les lluites d’egos, la corrupció, la invisibilitat del futbol femení, etcètera) que ens permetrà conèixer com és un gran club des de dins. Ens pensem que ho sabem tot dels futbolistes, però tan sols veiem allò que ens volen ensenyar. Ha arribat el moment de conèixer el que ens amaguen, i de riure’ns de les seves misèries. I és que aquesta obra és, per sobre de tot, una comèdia.

►Els actors de “El futbol és així de gai” son: Adrià Ardila, Bernat Mestre, Berta Peñalver, Joan Olivé, Mònica Macfer, Joan Sáez, Gerard Sesé i com a Narrador: Bernat Soler, i amb la col·laboració especial de Magalí Sare.

►Complementa l’alienació titular: Berenguer Aina / Miquel Portet a la Bateria, Manel Romero al Baix, Gonçal Perales al Piano, i Narcís Perich a la Guitarra.