►Jazz i òpera, una combinació espectacular que a l’espectacle ‘Jazz Bodas de Figaro’ -que acollirà la sala gran del teatre Kursaal de Manresa- es podrà escoltar dissabte 4 de gener a partir de les 21h.
►Tal com diu el títol, és una versió jazzística que ha fet Paco Mir de l’obra de Mozart ‘Bodas de Figaro’, en la qual els cantants interpreten les seves àries a la manera tradicional però l’acompanyament és a càrrec d’un trio de jazz que, conservant els tempos originals, reinventa la partitura amb uns arranjaments tant insòlits com enlluernadors.

►Dramatúrgicament, es converteix en un assaig de la mateixa funció en la qual un director condueix l’acció entre els personatges. Les explicacions del director redueixen els recitatius a les frases més significatives i reforcen la trama còmica de l’obra.

►L’escenari es transforma des de la nuesa del primer assaig a la vistositat de la nit de l’estrena i sentirem la música de sempre, cantada a un altíssim nivell, però amb uns acompanyaments que ens oferiran una nova perspectiva d’alguna cosa molt coneguda.