►El gran d’èxit produït per Nostromo Live, “La Jaula de las locas” tornarà de nou a Barcelona el pròxim mes de febrer i ho fa abans d’acomiadar-se definitivament dels escenaris.

►A partir del proper 18 de febrer l’espectacle tornarà al Teatre Tívoli de Barcelona –l’escenari que el va veure néixer el 2018–.

►Després de 5 anys, el muntatge d’Àngel Llàcer i Manu Guix ha fet temporades a Barcelona i Madrid i des del mes de juliol està una gran gira per l’estat espanyol, omplint de festa les platees de teatres com el Teatoe Cervantes de Màlaga, el Teatro Arriaga de Bilbao i el Teatro Jovellanos de Gijón, i en els pròxims mesos podran gaudir del muntatge el públic de Saragossa, Alacant, Còrdova, la Corunya, Sevilla, Múrcia, Mallorca i València entre altres ciutats.

►Les entrades de la gira estan disponibles a https://www.lajauladelaslocas.es/.

►Més de 400.000 espectadors ja han vist “La Jaula de las locas”.

►L’espectacle es va estrenar a Barcelona el setembre del 2018, on es va convertir ràpidament en l’èxit de públic de la temporada al Teatre Tívoli. Durant la temporada 2019-20 es va instal·lar al Teatre Rialto de Madrid, de la Gran Via. La temporada es va veure interrompuda per la crisi de la COVID-19, on l’espectacle va haver de parar un temps fins a tornar al Teatre Tívoli de Barcelona el 2021.

►Àngel Llàcer i Manu Guix segueixen al capdavant d’aquesta festa a la vida, juntament amb un elenc de primer nivell, pràcticament idèntic al que va explicar el musical durant la primera temporada a Barcelona, ​​format per uns 24 artistes que executen sorprenents coreografies de la mà de Miryam Benedited i amb música en directe. La sensualitat i l’espectacularitat de les seves creacions encaixen de meravella amb l’energia d’un cos de ball del nivell més alt.

►Protagonitzant l’obra Àngel Llàcer i Ivan Labanda al paper d’Albin, Zaza, i Armando Pita, com George. Ricky Mata, Raúl Maro, Jorge González, Camil·la Almeda, José Luis Mosquera, Roc Bernadí, Llúcia Madrigal Quadra, Antoni de la Vall, Eduard Dindon, Muntsa Rius, Alexandre Ars, Clàudia Bravo, Joan Salas, Raúl Maro, Pablo López, Empar Esteve , Xabier Nogales, Sergi Terns, Jordi Díaz, Ana Micó, Dani Flor, completen l’elenc amb Diana Girbau, Jordi García i Pablo López, com swings.

►Des dels seus inicis, “La Jaula de las locas” ha destacat pels seus dissenys, rebent múltiples reconeixements i premis. La versió de La Gàbia de les Boges de Nostromo, Llàcer i Guix, ha estat premiada als Premis de la Crítica 2019: el musical va rebre 4 nominacions, guanyant en la categoria de Millor Actor de Musical per la interpretació d’Àngel Llàcer; i va ser premiat a les categories de Millor Musical, Millor Disseny de Vestuari i Millor Caracterització, als “Premis Butaca 2019”.

►Una atrevida posada en escena, sorprenents coreografies, exuberant disseny de vestuari i una temàtica universal, el converteixen en un dels muntatges més grans de les darreres temporades teatrals. Més de 140 canvis de vestuari, espectaculars estructures mòbils que suposen unes 40 tones de material, més de 30.000 watts de so i més de 250.000 watts de llum.

► “La Jaula de las Locas” és un gran cant optimista a la llibertat individual i col·lectiva. El seu missatge és potent i necessari en aquests temps en què es tornen a qüestionar tota mena de llibertats socials que fins fa molt poc es donaven per plenament consolidades. Ho fa mitjançant una temàtica universal: la valentia de nedar a contracorrent en un món que imposa pautes i comportaments estàndard per a tothom.

►El públic de Catalunya té ara l’última oportunitat de veure aquesta divertida, en una festa que durant 2 hores i mitja converteix el Teatre Tívoli en un dels cabarets més feliços, alegres , atrevits i lliures del món.

►Les entrades per a les darreres funcions ja estan a la venda a www.grupbalana.com

 

LA JAULA, un musical de referència.

► “La Jaula de las locas” narra la història d’una parella gai formada per Georges –gerent d’un night club de Saint Tropez— i Albin, la seva romàntica parella i estrella del local. Les divertides i absurdes aventures que repassa el musical comencen quan Jean-Michel, el fill de Georges, els presenta els pares ultraconservadors de la seva xicota a Georges i Albin. Així comença aquesta obra que és un cant a l’amor, a la llibertat, a la tolerància i a les ganes de viure, a més d’una mostra del coratge i la valentia que suposa nedar a contracorrent en un món que sovint obliga a seguir unes pautes i costums marcats.

► (La Cage aux folles, en el seu títol original) és una peça teatral escrita i protagonitzada originàriament pel dramaturg francès Jean Poiret. Aquesta va ser estrenada a París el 1973 i després de 15 anys consecutius en cartell, va aconseguir superar les més de 2.000 sessions. És, doncs, un espectacle especialment important en la història del gènere que, a més, ha influït de manera decisiva en l’estil i la manera de portar a escena temes socialment sensibles de manera oberta i optimista. Al seu torn, la producció de Nostromo Live es basa en la versió musical de gran format de Jerry Herman i Harvey Fierstein, la qual es va presentar a Broadway el 1983, va guanyar 6 premis Tony i es va convertir en el primer musical a la història de Broadway a superar les mil funcions.

►Després del seu èxit a Broadway, “La Cage aux folles” va arribar al West End, així com a Berlín, i des de llavors s’ha representat ininterrompudament a tot el món. És un dels musicals més populars de la història i compta amb múltiples i reeixides adaptacions cinematogràfiques.

►La versió al castellà del text és de Roser Batalla i Roger Peña.

►Dècades després de l’estrena de Broadway, encara és un cant a la llibertat individual i col·lectiva tan vigent avui com en la seva primera producció.