►Torna “La Maternitat d’Elna” que ens parla del que va ser capaç de fer una persona molt jove, Elisabeth Eidenbenz, per salvar les dones embarassades d’haver de patir el part en les pèssimes condiciones higièniques, alimentàries i de salut dels camps de refugiats francesos.

►A mesura que l’exèrcit republicà es retira davant de l’última embranzida de l’exèrcit franquista, comença l’exili de centenars de milers de persones. El moment més greu es produeix el gener de 1939, quan gairebé mig milió de persones van fugir a França. És així com comença, per a molts, el drama de l’exili, inhumana tragèdia col·lectiva que s’evidencia en els camps de concentració francesos com el d’Argelers.

►L’espectacle està interpretat per Rosa Galindo, acompanyada al piano per Franco Piccinno, Dirigit per Josep Galindo amb l’ajudant de direcció d’Aleix Fauró, l’entrenament vocal de Viv Manning i Anna Feu l’entrenament corporal Teresa García Valenzuela, amb una selecció musical de Luc-Olivier Sánchez i Rosa Galindo, l’espai escènic i vestuari Projecte Galilei, la il·luminació d’Anna Espunya i la imatge de Toni Roura.