Les entrades per aquest muntatge ja estan exhaurides

El teatre Conservatori de Manresa acollirà aquest dissabte a les 20h l’espectacle ‘Lorca en Nueva York’, que presenten l’actor Alberto San Juan i la formació musical La Banda. El muntatge, que ja ha exhaurit totes les entrades, reprodueix el text -prosa i poesia- que Federico García Lorca va pronunciar l’any 1930 a la Residencia de Señoritas de Madrid, ara fa gairebé un segle i que manté una vigència plenament actual.

►Un sistema económico cruel al que pronto habrá que cortarle el cuello’. Així es referia Federico García Lorca al capitalisme en una conferència recital que va fer l’any 1930 a la Residencia de Señoritas de Madrid. Allà va presentar el seu llibre ‘Poeta en Nueva York’ i va explicar les seves ‘impressions líriques’ després d’un any de vida a la ciutat on va ser testimoni del Crack del 29, la crisi global més gran de la societat capitalista prèvia a la que va esclatar el 2008 i en què avui continuem atrapats.

►L’espectacle està interpretat i dirigit per Alberto San Juan, acompanyat per La Banda, integrada per 4 músics: Claudio de Casas (guitarra), Pablo Navarro (contrabaix), Gabriel Marijuan (bateria) i Miguel Malla (saxo i teclats).