►A la Farinera del Clot de Barcelona l’11 de gener.

► “Terra humida” és un espectacle creat per commemorar els 80 anys de la finalització de la guerra civil espanyola, esdevinguda l’any 1939 com a conseqüència del cop d’estat del general Franco.

►Es tracta d’un monòleg musical interpretat per un sol actor escrit per Albert López Vivancos, i amb música de Pedro Pardo.
►L’espectacle està dirigit per Estanis Aboal.
►A l’obra, un personatge anònim ens trasllada al temps de la Guerra Civil Espanyola. Relata les seves vivències i reivindica la memòria d’aquells que van patir les represàlies d’un règim autoritari. Mostra com qualsevol, per qualsevol motiu, podia acabar al fons d’una fossa comuna. Situada en un lloc indeterminat, no vol ser una rigorosa lliçó d’història, sinó que vol compartir el record d’una experiència terrible, conseqüència de la guerra, de la intolerància i el totalitarisme.
►El projecte ha estat recompensat amb una residència artística al Centre Cultural La Farinera del Clot de Barcelona.

►Durant el 2019 es commemoren els 80 anys de la finalització de la guerra civil espanyola que ens va abocar a una cruel dictadura. I també hauran passat 44 anys de la mort del dictador.
►Però què se n’ha fet de tots aquells que resten enterrats de forma anònima? Què se n’ha fet d’aquells que van acabar amb un tret al cap per les seves idees, per la seva feina, per la seva opció sexual?
►La majoria segueixen oblidats, enterrats allà on no haurien d’haver acabat mai. Ningú ha fet res per recuperar els seus ossos. Ningú ha fet res perquè les seves famílies puguin sentir-se en pau perquè saben que els seus reposen en pau.
►La Llei sobre la localització i la identificació de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista, i la dignificació de les fosses comunes, va ser aprovada pel Parlament de Catalunya en la sessió del 17 de juny de 2009. Des de llavors han començat els treball de recerca i recuperació de les víctimes, però el procés és lent, massa lent.