► “Y ME MORÍ” és un espectacle extremadament lúdic, inspirat per la música, els relats i les moltes expressions festives mexicanes relacionades amb la celebració de la mort.

►Els protagonistes ens relaten, en to de tragicomèdia, tant la mortificació que els va perseguir en vida, com la bona vida que els va rebre després de la seva mort. Mitjançant els jocs amb l’escenografia i canvis escènics, congreguen en aquest espectacle 2 mons ben diferents: d’una banda la lleugeresa d’un tosc cabaret provincià, amb un dominant d’humor i cançó, i d’altra la reflexió transcendent de 3 morts que acudeixen a la vetllada a explicar la recta final de les seves pobres vides, girant l’espectacle cap a una realitat més delicada, fràgil i poètica.

►Un ambient polsegós, barreja de “corridos”, ranxeres, taüts, tequila i cantines atrotinades, on pensar sobre la fragilitat de l’ésser humà, de les seves habilitats per a la superació i l’eficàcia del bon humor per suportar-ho tot.

►L’espectacle està dirigit per Juanjo Cuesta-Dueñas i interpretat per Francesc Marginet, Abel Reyes i Marc Tarrida, que tots ells signen la dramatúrgia amb l’assessorament de Jordi Bermejo i Gaia Bautista com a assessora de moviment.

►L’escenografia és de Jairo Fuentes, Violeta Ollauri i el vestuari deFran de Benito, Mariona Signes.