►El cine club Vic dins de la seva programació habitual ha programat 3 clàssics del cinema musical: “All That Jazz” “Brigadoon” i “West Side Story”.

► “All That Jazz”
►Dimarts 14 d’abril

cartell all that jazz

►Joe Gideon (Roy Scheider), un conegut ballarí i coreògraf, està en un moment crític de la seva vida. A les complicacions de la seva feina s’hi sumen problemes personals que el portaran a una espiral autodestructiva.

Dins de la curta filmografia com a director de Bob Fosse, All that jazz és la seva pel·lícula més personal: un autopsicoanàlisi on s’emmiralla en el protagonista. Com ja va fer al seu primer film, Noches en la ciudad (1969), basat en Les nits de Cabiria de Fellini, aquí la referència al director italià cal buscar-la a Fellini 8 i ½. El procés autodestructiu, amb converses amb la mort incloses, dóna peu a un musical poc convencional, amb un seguit de magnífics números on el director demostra la seva original combinació d´elements clàssics amb d´altres de molt innovadors. Una magnífica pel·lícula que farà gaudir a tots els amants del gènere.

► “Brigadoon”
►Dimarts 23 de maig

Cartell Brigadoon

►Tommy (Gene Kelly) i Jeff (Van Johnson) són dos joves americans que participen en una cacera a Escòcia. La boira els fa perdre i quan s’aixeca descobreixen un poble que no figura als mapes. Els seus habitants els acolliran molt efusivament.

Després de realitzar dos dels millors musicals de la història del cinema com són Un americano en París (1951) i Melodias de Broadway 1955 (1953) Vincente Minnelli va adaptar al cinema el musical homònim amb el mateix equip dels films anteriors. La narració té una estructura de conte de fades, basada en una suposada llegenda escocesa d’un poble que només apareix cada 100 anys. Els decorats, molt evidents, potencien el to fantàstic així com l’accent arcaic dels seus habitants. El resultat és un exercici d’estil brillant que combina números musicals magnídics amb el contrast entre el somiador Tommy i el cinisme de Jeff que accentuen el to humorístic. Un film a reivindicar.

► “West Side Story”
►Dimarts 6 de juny

cartell west

►A la ciutat de Nova York Maria (Natalie Wood), d’origen porto-riqueny i germana del líder dels Sharks, s’enamora de Tony (Richard Beyner), excap de la banda dels Jets. El seu amor no serà acceptat per les dues bandes rivals.

Basada en el musical estrenat a Broadway el 1957, la pel·lícula va aconseguir vuit premis Oscar (inclosos els de millor pel·lícula i direcció) i una gran acollida de crítica i públic. El film és una adaptació de Romeo i Julieta ambientada als barris de Nova York. La magnífica banda sonora i unes originals coreografies han esdevingut un clàssic del gènere. Les seves cançons són imprescindibles en qualsevol antologia del cinema musical.