►Els principals teatres d’òpera del món -Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid- escalfen motors per a la nova edició del Concurs Internacional amb les audicions preliminars.

►La 57a edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas se celebrarà del 19 al 26 de gener. Els principals teatres d’òpera del món obren les seves portes aquest mes de novembre per acollir les audicions preliminars: National Centre for the Performing Arts of China (Beijing), Teatro alla Scala (Milà), Staatsooper Unter den Linden (Berlin), The Metropolitan Opera House (Nova York), San Francisco Opera (Estats Units), Opéra National de París, Royal Opera House Covent Garden (Londres), Bolshoi Theatre of Russia (Moscou), Teatro Real (Madrid) i finalment el Gran Teatre del Liceu, les proves del qual tindran lloc el mes de gener al Conservatori Superior de Música del Liceu (Barcelona).

►Dels 543 cantants inscrits, destaquen els 198 procedents de Corea del Sud, 32 d’Estats Units, 22 de Xina, 40 de Rússia, 31 d’Espanya, del qual 8 són catalans, i 21 d’Itàlia.
►La segona prova i la prova semifinal tindran lloc del 19 al 22 de gener de 2020 al Conservatori Superior de Música del Liceu i la Final i el Concert dels premiats es faran el 24 i 26 de gener de 2020 al Gran Teatre del Liceu.

►La nova edició del concurs comptarà amb un jurat internacional presidit pel nou director artístic del Liceu, Víctor Garcia de Gomar, i que serà l’encarregat d’escollir els premiats entre tots els finalistes. Els membres d’aquest jurat seran: Richard Bonynge AC CBE (Austràlia), director d’orquestra; Giuseppe Cuccia (Itàlia), administrador artístic del National Centre for the Performing Arts of China, Beijing; Mariella Devia (Itàlia), soprano; Toni Gradsack (Àustria), director de càsting del Teatro alla Scala de Milà; Tobias Hasan (Àustria), director de la Staatsoper de Berlín; Joan Matabosch (Espanya), director artístic del Teatro Real de Madrid; Peter Mario Katona (Alemanya), director de càsting de la Royal Opera House Covent Garden de Londres; Ludmila Talikova (Rússia), directora de la companyia d’òpera del Teatre Bolshoi de Rússia (Moscou); Ilias Tzempetonidis (Grècia), director de càsting de l’Opéra National de Paris; i Diane Zola (Estats Units) assistent de l’administrador artístic del Metropolitan Opera House de Nova York.
►Història del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas.

►Des de l’any 1963, en què el Dr. Jacint Vilardell va fundar el Concurs en memòria del cèlebre tenor català Francisco Viñas, el certamen ha assolit un gran prestigi internacional amb el suport dels teatres d’òpera més importants del món. Des dels seus inicis, el Concurs ha comptat amb la col•laboració del Gran Teatre del Liceu, que l’any passat es va incorporar a la Fundació Privada Francesc Viñas juntament amb la Fundació Puig, el grup Amics del Concurs Tenor Viñas, la Fundació de Música Ferrer-Salat i la Fundació Conservatori Liceu.
►Durant aquests 56 anys s’han inscrit més de 12.000 cantants des de la primera edició, provinents d’un total de més de 110 països. El concurs s’ha situat com un dels més rellevants a nivell internacional i ha donat a conèixer grans veus de l’òpera com Vicente Sardinero, Elena Obraztsova, Helga Müller-Molinari, Alicia Nafé, Dalmau González, Natalia Troitskaya, Enedina Lloris, Sumi Jo, Aquiles Machado, Lado Ataneli, Antonio Gandía, Kurt Rydl, Olga Borodina, Violeta Urmana, Giuseppe Filianoti, Russell Thomas, Tamara Wilson, Olga Kulchynska, Javier Camarena, entre molts d’altres.