►Un Festival de Teatre Musical de petit i mitjà format que dona l’oportunitat a companyies professionals catalanes i nacionals d’aquest gènere d’apropar la seva feina al públic de Reus, del Camp de Tarragona i rodalia. És el primer festival d’aquestes característiques a l’Estat espanyol.

►La situació actual ha provocat el naixement de molts petits grans projectes. Petites joies, petits bombons que expliquen històries amb la música com a protagonista.
► “Reus Teatre Musical” neix el 2014 amb la voluntat de celebrar-se un cop l’any i consolidar-se com a un festival nacional.
►Els espectacles d’aquesta edició són:

►Dijous 14 de novembre
►IMPRO SIDE STORY

►És el show de “IMPRO” sense guió …ni partitura on res està assajat ni pactat. Ni els actors, ni el músic ni el públic saben el que faran, cantaran o interpretaran. Talent, bogeria i humor al servei del públic, l’autèntic guionista.

►Intèrprets: Rai Borrell, AnnaHerebia, Manuel Torralba. Disseny Gràfic: Magda Puig. Disseny de llums: Rubén Ruiz. Fotografia: Xabier Anabitarte. Idea Original i Producció: cia LesImprovisables. Disseny vestuari: cia LesImprovisables.

►Divendres 15 de novembre
►#FACK15ANYS

►Tot és a punt: el Roger Conesa/Roger Benet, està ultimant els preparatius per la posada en escena de l’obra que resumeix els seus 15 anys com a cantautor. Però la xerrada que manté amb el seu director, amb ell mateix, i amb el seu passat, el porta per camins que no acabaran d’arribar al resultat que busca…

►Autors: Miquel Ripeu i Roger Conesa. Actor/Compositor/Músic: Roger Conesa. Direcció: Miquel Ripeu. Disseny i escenografia: Roger Conesa i Miquel Ripeu. Disseny Il·luminació: David Sales i David Garcia. Disseny Sonor: Sergi Sabaté i Roger Conesa. Videoprojeccions: Josep Maria Solé. Disseny del cartell: Marta Escobar.

►Dissabte 16 de novembre

►PLAERS inFINNits
►A través d’un variat repertori del compositor William FINN anirem descobrint la història d’una mare i la peculiar relació que té amb el seu fill. Els somnis i els desitjos projectats amb tot l’amor en el fill estimat, poden esdevenir fràgils i fins i tot fatals.

►Intèrprets: Laia Piró, Javi Vélez. Pianista: Óscar Peñarroya. Música i lletres: William Finn. Adaptació i direcció: David Pintó Codinasaltas Il.lustració del cartell: Mercè Galí. Disseny d’il·luminació: Dani Gener.

►Reus Teatre Musical està organitzat per: “Les artistes locals” Alba Aluja, Irene Benavent i Georgina Llauradó.
►La companyia neix oficialment el Març de 2006, el Dia 27 de Març, Dia Mundial del Teatre, deu anys després d’haver-se conegut al Bravium Teatre de Reus.
►El primer muntatge és “Cold Cream” amb l’ajuda de  Guillem Albà, un petit espectacle de 20 min. que es representà en el Cafè del Trapezi’06 organitzat per Perejil’s Sounds.
►Participen també durant dos anys a la Festa del Renaixement de Tortosa, fent teatre de carrer, amb els seus personatges Nuri i Lourdes. No és fins més d’un any després, que decideixen muntar “¡Porque yo lo valgo!”, la història de la Nuri i la Lourdes, dues dones de fer feines que expliquen la història de la seva amistat en un escenari.
►Després d’això, tot i que cada estiu organitzen els seus tallers a Reus, cada una té l’oportunitat de desenvolupar les seves trajectòries professionals per separat. I no és fins 4 anys més tard que no enceten un nou cicle a dins de la trajectòria de les seves carreres professionals.
►Al setembre 2012 decideixen embrancar-se en un nou projecte: “Tots els dilluns del món”. Uns tallers de teatre que aquest cop faran a l’hivern, per a joves i adults al Bravium Teatre de Reus.
►El setembre del 2015 estrenen “Sandàlies” d’Elena Serra Corberó i sota la direcció de Benjamín Miguel  i Manuel Barrosos. Obra seleccionada en diferents festivals. Aquell mateix any són reconegudes amb dos premis. El “Premi Amenós” als que més Enganxen i el “Premi Especial Miró Etiqueta Negra”.

►Les Artistes Locals, com a agitadores culturals, han encetat dos festivals, tots dos pioners en les seves modalitats: “Quarts de Teatre”, Festival de Microteatre en col·laboració amb Perejil’s Sounds. I RTM Festival (Reus Teatre Musical),  primer Festival de Teatre Musical de petit i Mitjà Format.