►Del 28 de juny al 15 de juliol es podrà veure al Teatre Gaudí de Barcelona “9 to 5”.

►El projecte de portar a l’escena barcelonina “9 to 5”. El musical neix de l’interès de la jove companyia Epidèmia Teatre per professionalitzar-se, per aportar una mirada nova i crítica del gènere musical i per compartir amb el públic aquesta història sobre la desigualtat encara vigent avui dia.

►El musical va ser escrit per la Dolly Parton i la Patricia Resnick i va estrenar-se a Broadway el 2009, adaptant la pel·lícula del 1980 amb el mateix nom (en castellà Cómo eliminar a su jefe). Va estrenar-se al Marquis Theatre el 7 d’abril de 2009 i va estar en cartell durant mig any, fent 24 prèvies i 148 funcions. Durant el seu pas entre L.A. i Nova York, va rebre 15 nominacions als Drama Desk Award i 4 nominacions als premis Tony: incloent, Millor Composició Original (Dolly Parton), Millor Actriu Protagonista (Allison Janney), Millor Actor de Repartiment (Marc Kudisch) i Millor Coreografia (Andy Blankenbuehler). En acabar a Broadway, l’espectacle va fer un tour pels Estats Units, el Regne Unit i s’ha fet a diversos països.

►La companyia ha traduït i adaptat l’obra per a portar-la a terme amb 5 actors i actrius i 4 músics en directe al Teatre Gaudí de Barcelona aquest juny. Els assajos ja han començat i els integrants de l’equip (intèrprets, director, director musical, escenògrafa, coreògrafa i músics) estem plens d’il·lusió. “9 to 5” és un musical còmic i fresc, amb escenes quotidianes portades a l’extrem.
La humanitat dels personatges fa que hi vegem reflectides moltes de les nostres actituds i els considerem propers. A més, l’obra posa l’accent en el paper de la dona i la igualtat de gènere en el món laboral, un tema totalment candent en l’actualitat.

►L’argument
►La trama se situa als anys 80. Les tres protagonistes, la Violet, la Judy i la Doralee, estan fartes del tracte que reben per part del seu cap, el Sr. Hart, a l’oficina on treballen. Una nit boja, com a broma, s’imaginen un pla per acabar amb la seva tirania i poder fer-se càrrec de la direcció de l’empresa. I la broma se’ls hi descontrola.

►L’espectacle amb música de Dolly Parton i llibret de Patricia Resnick estarà dirigit per Jaime A. Herrera, la direcció musical d’Ignacio Sabadell i les coreografies d’Aina Torné.

►A sobre l’escenari Marta Borràs serà Judy, Aida Llop serà Violet, Mireia Lorente-Picó serà Doralee, Anna Marquès serà Roz i David O’Malley serà  Sr. Hart.

►I amb els músics: Ignacio Sabadell, Laura Andrés, Xavi Casanueva, Serginho Moreira.