►El muntatge, basat en la història real d’un jove de Rubí que es va suïcidar el 2015, posa sobre la taula la urgència de combatre l’assetjament escolar.

►A partir del 9 d’octubre tots els dilluns al Teatre Condal.  (També farà funcions matinals en el marc del programa Cooltiva’t, que Focus posa a disposició dels joves d’escoles i instituts).

►Després de Rubí, Manresa i Ullastrell, i del Teatre Condal de Barcelona el passat 2 de maig (coincidint amb el Dia Internacional contra el Bullying), el musical ALAN torna a l’escenari del Paral·lel per fer temporada.

►D’aquesta manera, l’espectacle recull les opinions de públic i crítica que, a banda d’aplaudir la seva qualitat artística, insistien en la importància que Alan seguís transmetent el seu missatge de respecte envers la diversitat.

►Sota el segell de la productora WeColorMusic, Mateu Peramiquel Borjas (compositor) i Mar Puig Lecha (directora escènica) exploren en aquest musical la urgència de combatre les actituds vexatòries que han de suportar les persones que trascendeixen la normalitat imposada per l’statuquo per tal de ser fidels a elles mateixes. I ho fan agafant com a punt de partida la història real d’Alan Montoliu Albert, un jove de Rubí que es va treure la vida el desembre del 2015, quan només tenia 17 anys, a causa del bullying que patia dintre d’un context de transició de gènere. Des de llavors, l’Alan s’ha convertit en un símbol de la lluita contra l’assetjament escolar i també de la lluita contra la transfòbia.

►Tal com apunten els autors del muntatge, “en un moment en què malauradament l’assetjament social està tant en l’ordre del dia, la història de l’Alan segueix més viva que mai”. És per això que la reivindiquen des de WeColorMusic, perquè la gent prengui consciència que encara queda molta feina per fer i que, malauradament, el que ell va patir continua sent el pa de cada dia de molts nois i noies”, manifesten.

►A ALAN, comicitat i cruesa s’entrellacen per configurar un espectacle que fuig de dramatismes i sensacionalismes: “Expliquem la història d’un jove que, com tots els adolescents, té moments bons i dolents”, subratllen Puig i Peramiquel. Amb un elenc actoral de primer nivell (Cisco Cruz Bonal –qui també comparteix direcció escènica amb Mar Puig–, Patricia Paisal Sánchez, Vinyet Morral Font i Ander Mataró Marí), el muntatge aposta per la música original i en directe, segell d’identitat de totes produccions de WeColorMusic.

►En aquest cas, els músics seran el mateix Peramiquel (piano) i els bateristes Danko Compta i Sergi Torrents.

►Les entrades per veure Alan ja estan a la venda a través d’aquest enllaç.
https://www.teatrecondal.cat/ca/ex/alan/

La companyia
►WeColorMusic és la signatura que engloba les creacions originals d’espectacles d’arts escèniques i musicals de Mateu Peramiquel Borjas i Mar Puig Lecha. Històries reals, creacions de quilòmetre zero i música en directe.

►Les produccions que ofereixen es caracteritzen per explicar històries inspirades en fets reals; històries que ajuden l’espectador a deixar-se anar a través d’emocions molt properes que li permetin reflexionar sobre experiències passades mentre viu un moment únic.

►Sembla que les grans històries només passin lluny de casa, i aquests dos joves artistes tenen molt clar que no és així: “estem envoltats de persones amb relats i vivències extraordinàries que no han estat mai explicades ni escoltades”, manifesten. I són aquests testimonis únics els que volen reivindicar.

►WeColorMusic ja ha portat a escena BRUNA (guardonada amb el Premi Teatre Barcelona 2021 al Millor Espectacle Familiar) i LES HISTÒRIES DE L’AVI JOSEP, ferventment aplaudida per públic i crítica. ALAN és la seva producció més ambiciosa. No en va, el musical es troba entre els nominats als premis Teatre Barcelona d’aquesta temporada.