Bruna torna en tres úniques funcions al Teatre Romea de Barcelona.

 Els diumenges 12, 19 i 26 de desembre, a les 12:00 hores

WeColorMusic presentarà el seu aclamat musical familiar BRUNA al Teatre Romea de Barcelona, el mateix espai on l’espectacle es va estrenar, amb molt èxit, el desembre de 2020.

►Durant tot aquest any 2021, BRUNA ha realitzat una extensa gira pels teatres de tot el país i ha obtingut importants reconeixements, com el recent premi Teatre Barcelona 2021 al Millor Espectacle Familiar i el premi Juan Mayorga 2019 a la Millor Autoria.

►L’obra narra la història de la Bruna, una nena d’onze anys que ha de fer un treball d’escola sobre la seva àvia, la Quima. Realitzar-lo no és una tasca fàcil per la Bruna, ja que la seva àvia, amb cert grau de demència, no la pot ajudar massa. Mentrestant la seva mare, molt enfeinada i sola en la família, ha de gestionar la vida de la Bruna, la de l’àvia i la de l’empresa on treballa. L’Eric, l’amic de la Bruna, sembla tenir una vida plena amb la seva família i això fa estar neguitosa a la Bruna que també vol viure una vida plena amb la seva mare.

►En el passat, veiem la Quima de petita i com aquesta té molts amics amb qui juga a jocs molt diferents dels actuals. La Pitu, la millor amiga de la Quima, tan diferents socialment, però tan iguals sentimentalment, serà la part principal de la investigació de la Bruna per enllestir el treball.

BRUNA situa l’espectador a dues èpoques diferents: l’espectacle està ambientat als anys noranta, època d’infància viscuda pels autors, i alhora ens trasllada als anys trenta. És en aquest viatge al passat on podem observar aquells infants, que van ser els nostres avantpassats, i la seva manera de veure el món.

►Segons els creadors i directors de BRUNAMateu Peramiquel i Mar Puig, “lobra és un homenatge als nostres avis i àvies, i conseqüentment, a totes les persones grans del nostre país que van lluitar sense perdre mai la força; és gràcies a la seva lluita que nosaltres avui som qui som i ens podem dedicar a lart; les seves històries i la seva lluita són la font dinspiració de BRUNA i també de la nostra vida”.

 

BRUNA va néixer amb l’objectiu de donar veu als infants amb una història que posa l’èmfasi en la visió dels petits sobre el món adult. Aquesta mirada, conjuntament amb la intenció dels autors de retre un homenatge als seus avis i àvies, han fet que BRUNA s’hagi convertit en un espectacle familiar amb un missatge molt fort tant pels infants com pels adults.

►En l’espectador adult, BRUNA crea el debat sobre com han estat educades aquelles generacions que han crescut amb la censura i el tabú com a forma de vida. Alhora, els infants empatitzen amb els personatges i descobreixen les diferències dels nens i nenes de dues èpoques desconegudes per ells, en comparació a la seva pròpia vivència com a infants.

►Segons els autors, “BRUNA es vesteix dalegria, entusiasme i energia, però a la vegada de discussió, debat, enyorança, tristor i ràbia, provocant que lespectacle sigui per a lespectador, un viatge a través del temps i les emocions”.

►WeColorMusic és una companyia especialitzada en musicals de creació, espectacles KM0 amb música en directe que expliquen històries basades en fets reals, siguin actuals, contemporànies o històriques.

►A l’hora de crear un espectacle, és habitual buscar més enllà per trobar grans històries, però a vegades no ens adonem que el nostre voltant està ple d’històries extraordinàries que mai han estat explicades ni escoltades. Són aquestes a les que WeColorMusic vol donar veu: històries que podrien estar parlant de nosaltres mateixos.