►L’entitat sociocultural Crear i Compartir està organitzant aquests 2024 ORIGINALS – II Cicle de Compositors catalans de Teatre Musical. El cicle -la primera edició del qual es va organitzar l’any 2018 a nunArt Guinardó- té l’objectiu de difondre i promoure el talent artístic dels músics i creadors de teatre musical del nostre país.

Carles Alarcón serà el protagonista del segon concert d’aquesta segona edició del cicle el diumenge 11 de febrer a les 12:30 h a ENCUENTRO, espai sociocultural d’Abrera (Barcelona) inaugurat el passat mes d’octubre.

Carles Alarcón, que estarà acompanyat al piano per Miquel González, comptarà amb Josep Cambray, Sònia Catot, Maria Codony, Marc Lluís Fernández, Laura Font, Edu Hidalgo, Judit Malet, Laura Miquel i Cristina Vallribera com a intèrprets.

►Els concerts d’ORIGINALS tenen lloc un diumenge de cada mes a les 12:30 h. El proper i últim d’aquest primer trimestre tindrà lloc:

  • Diumenge 17 març 2024 (12:30 h): MATEU PERAMIQUEL venda entrades

►Els concerts, a piano i veu, constaran d’un repertori integrat totalment per cançons escrites per cadascun dels compositors, interpretades per diferents intèrprets professionals de teatre musical. Cada compositor té total llibertat per preparar el seu programa i per triar els intèrprets del seu concert, creant així un recital únic i irrepetible, en el qual es podran escoltar tant temes inèdits, com temes que ja han format part d’algun espectacle.

►Catalunya és bressol de molts professionals creadors de teatre musical que sovint no tenen la plataforma necessària per promoure les seves obres, ni per posar en peu els seus espectacles. És per aquest motiu que Crear i Compartir vol donar veu a aquests músics, per tal que puguin mostrar el treball que han realitzat en els darrers anys, molt del qual no ha pogut sortir encara a la llum.

►La primera edició del cicle ORIGINALS va ser impulsada per Marisol González, Mariona Castillo i l’entitat nunArt i va tenir lloc el 2018 a nunArt Guinardó, espai de convivència artística on cada setmana tenen lloc entrenaments, residències i mostres de treballs en procés. El 2018 el cicle va comptar amb els concerts de sis compositors que, anys després, han consolidat la seva carrera artística: Alicia Serrat, Dani Campos, Andreu Gallén, Miquel Tejada, Ferran González i Marc Sambola.

►Les entrades, amb un preu de 10 €, ja estan a la venda a www.entradium.com.

El cicle ORIGINALS compta amb la col·laboració i el suport de Teatremusical.cat.

Carles Alarcón

►Com a actor, ha format part de musicals de creació, com ‘A-Z’, o ‘El Misantrop’ (2023) de Sílvia Navarro i Eduard Tenas, ‘Una Altra Estrena’ (2019-2022) de SUS4 Companyia, ‘Artaban, Príncep de les Estrelles’ (2019-2022) d’A Grup Vocal, ‘Bed & Breakfast’ (2019) d’Epidèmia Teatre i ‘Tot el que no ens vam dir’ (2018-2019) d’Alícia Serrat i Miquel Tejada, així com de diversos workshops de musicals de creació. Al món de l’audiovisual, ha aparegut en sèries com ‘Self tape’ (2023) i ‘Com si fos ahir’ (2018) i en videoclips d’artistes com Judit Neddermann, Eric Oloz i Núria Llausí.

►Com a cantant, ha participat com a corista a programes com ‘Operación Triunfo’, ‘Tu cara me suena’, ‘Las tres puertas’ i ‘La mejor canción jamás cantada’. Paral·lelament, també ha participat en espectacles com ‘Carousel, en concert’ (2018) i ‘Nit de Musicals’ al Teatre Grec (2015 i 2017) o ‘Amor x Amor’ (2017-2022). Ha estat membre del grup vocal Jarks, finalista a la tercera edició del programa ‘Oh Happy Day’ (TV3), i és col·laborador habitual d’A Grup Vocal.

►Com a dramaturg i compositor, ha creat els cicles de cançons ‘Si no t’hagués trobat’ i ‘L’últim hit’; la micropeça ‘M’; i els musicals ‘Un cop acaba la cançó’ i ‘3 desitjos’, estrenat a El Maldà de Barcelona i guanyador del premi Teatre Barcelona al Millor Espectacle Musical de Proximitat, i de dos premis Teatremusical.cat.