►Teatremusical.cat presenta el reportatge especial CATALUNYA AIXECA EL TELÓ, (PEL DAVANT I PEL DARRERA) basat en la XXI Gala de Catalunya aixeca el teló que va tenir lloc al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.

►En el reportatge podreu veure imatges de l’assaig musical, de l’assaig d’escena, de l’assaig general al Liceu i què passava durant la gala entre caixes.

► XXIena edició de la gala: un viatge a través de la banda sonora dels 30 anys d’ADETCA

► La gala va ser un viatge per la banda sonora dels 30 anys d’història d’ADETCA, amb 60 músics dalt l’escenari i més de 120 actors i actrius, que ens van fer viatjar a través dels fragments dels musicals que han marcat l’escena catalana durant aquestes tres dècades.

► A partir del fil conductor de la banda sonora dels 30 anys d’ADETCA, la gala va comptar amb la direcció artística de Joan Maria Segura, la direcció musical de Joan Vives i Xavier Mestres i el guió de Ferran González.

►Tot i la nombrosa participació d’actrius i actors que han omplert les platees dels teatres aquests 30 anys (uns 50 artistes), el protagonisme de la gala va recaure aquest cop en tres actius que representen l’ADETCA en les seves diferents edats [primera desena, segona desena i la trentena] i que serveix per mostrar les fites aconseguides per l’entitat.

► L’ADETCA dels 30 anys obrirà la gala, interpretada per Mercè Comès. L’ADETCA jove estarà representada per l’actriu Júlia Bonjonch i la gala acabarà amb una ADETCA nena, amb tot el futur al davant, interpretada per Martina Garcia, com a al·legoria al fet que tot i tenir 30 anys, encara hi ha un gran futur per continuar treballant pel sector, pel teatre i per la cultura.

► La gala reunirà diverses disciplines escèniques amb un especial protagonisme de la música.

► El muntatge va comptar amb la col·laboració d’intèrprets consagrats i també d’artistes emergents amb la idea, ja treballada l’any passat, de transmetre la importància de la intergeneracionalitat en el teatre.