►L’obra de Denise Duncan, autora resident de la temporada 2019-20, que s’hauria d’haver estrenat el mes de juliol en el marc del Grec 2020 Festival de Barcelona i que ara passa a formar part del De Grec a Grec. La nova producció de la Sala Beckett encara Jack Johnson (Armando Buika) i Jim Jeffries (Àlex Brendemühl) en un duel sobre el racisme, les conseqüències de l’èxit, l’amor, la vida i el destí a partir de la història d’un boxejador que s’endinsa en el Paral·lel a principis de segle passat.

►Amb la direcció i l’autoria de Denise Duncan, amb la direcció musical de Marco Mezquida, la traducció al català de Marc Rosich, i amb el repartiment format per Queralt Albinyana, Alex Brendemühl, Armando Buika, Andrea Ros i Yolanda Sikara.

►La música de l’espectacle ha estat interpretada per: Manel Fortià al contrabaix, Carlos Falanga a la bateria i Marco Mezquida al piano.

►L’escenografia: és de Víctor Peralta el disseny de la Il·luminació de Guillem Gelabert, el vestuari de la Nina Pawlowsky l’espai sonor de Jordi Bonet que juntament amb Marçal Cruz (OIDO) han enregistrat la música, les fotografies de Kiku Piñol, els vídeos promocionals de la Raquel Barrera, l’assessorament dramatúrgic d’Isaias Fanlo, l’assessorament en boxa de Xavier “Machete” Flotats l’assessorament en la coreografia de la Jeanette Moreno Silva, l’assessorament en dicció de l’Ignasi Guasch, l’ajudantia de direcció de Xavi Buxeda Marcet i l’estudiant en pràctiques de direcció la Katja Diao (ERAM)

►És una producció de la Sala Beckett, el Grec 2020 Festival de Barcelona, el Centro Dramático Nacional i el Teatre Principal de Palma.

Sinopsi
►A principis del segle XX un boxejador nord-americà arriba a Barcelona. Es diu Jack Johnson i ha estat el primer afroamericà que s’ha proclamat campió mundial de pesos pesats. Es va enfrontar a Jim Jeffries en l’anomenat “Combat de segle” i, contra tot pronòstic, el va guanyar. Una victòria contra el racisme. Johnson va haver de pagar un preu elevat pel seu triomf: una sentència injusta que el va fer abandonar el seu país natal. I encara que a Barcelona troba uns aires diferents, potser més lliures, Jack Johnson es veurà perseguit pels fantasmes del seu passat que, de la mà de tres cabareteres, el faran revisar la seva història i el record del seu rival, Jim Jeffries.

►Denise Duncan va ser l’autora resident de la temporada 2019-20.