►La proposta artística mira al futur i recorda el passat amb grans títols, grans veus i l’estrena de cinc noves produccions, tres d’elles liderades pel Liceu.

►El president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu Salvador Alemany, el director general Valentí Oviedo, la directora artística Christina Scheppelmann i el director musical Josep Pons han presentat avui al Foyer la nova temporada dels 20 anys de la reobertura del Teatre, una proposta artística que apel•la al renaixement d’una institució referent al sud d’Europa i un símbol del nostre país. La nova temporada també reclama el paper fonamental de l’òpera a la nostra societat amb el lema La força de l’òpera. Una força que, conjuntament amb les persones, va fer ressorgir el Teatre de les cendres el 1999.

►Les noves produccions de Turandot de Franc Aleu, que inaugura la temporada, Lohengrin de Katharina Wagner i Il barbiere de Siviglia de Josef Ernst Köpplinger es veuran per primera vegada al Liceu.

►Doña Francisquita, amb la posada en escena de Lluís Pasqual, i Alcione, amb la direcció musical de Jordi Savall, són dues noves coproduccions amb el Teatro de la Zarzuela i l’Opéra Comique de París, respectivament.

►Carmen de Calixto Bieito i l’Aida amb els decorats de Mestres Cabanes, dues de les produccions més emblemàtiques del Liceu amb repartiments de luxe per celebrar els 20 anys.

►Una festa de grans veus: Anna Netrebko i Yusif Eyvazov, Javier Camarena, Juan Diego Flórez, Joyce DiDonato, Anita Rachvelishvili, Roberto Alagna, Klaus Florian Vogt, Clémentine Margaine, Gregory Kunde, Jorge de León o Myrtò Papatanasiu, entre moltes d’altres.

►Aterra al Liceu Cavalleria rusticana / Pagliacci amb una de les produccions més aclamades de la Royal Opera House dirigida per Michieletto, les veus d’Alagna i Pankratova, i la batuta del mestre Nánási.

►McVicar presenta La clemenza di Tito, l’última òpera de Mozart, que protagonitzen Fanale i Nurgeldiyev com a Tito, i Remigio, Papatanasiu i Goikoetxea com a Vitellia.

►María Pagés, en coproducció amb el Liceu, presenta De Scheherazade a Yo, Carmen, un nou acostament a la gitana cigarrera que la coreògrafa despulla de folklorismes.

►Grans èxits en matèria de dansa: torna l’English National Ballet amb la Giselle d’Akram Khan, i Les Grands Ballets Canadiens proposa un viatge des de les tenebres de l’Stabat Mater de Pergolesi fins a l’apoteosi de la Setena simfonia de Beethoven.

►La Segona simfonia de Mahler, “Resurrecció”, serà el concert simfònic central que l’Orquestra i el Cor del Gran Teatre del Liceu realitzaran al Teatre dins el Memorial Pau Casals, sota la direcció de Josep Pons.

►En aquesta línia, també s’organitzaran un seguit de concerts simfònics arreu del territori i la música de cambra agafarà un paper rellevant amb propostes il·lusionants que han sorgit de la mateixa Orquestra i que es podran gaudir tant al Teatre com a Barcelona i arreu del país.

►Diàlegs de Tirant i Carmesina, una òpera de cambra de Joan Magrané sobre els protagonistes de la novel·la de Martorell, es podrà veure al Foyer del Teatre amb la col·laboració d’Òpera de Butxaca.

►Dues noves produccions d’El Petit Liceu: El monstre al laberint, una òpera participativa de Dove amb la direcció escènica de Paco Azorín, i La Barcarola de Juan Pablo Mendiola, una experiència musicovisual per als més petits.

►L’exposició “Òpera: passió, poder i política” aterra a CaixaForum Barcelona el proper 17 de setembre. Una idea original del Victoria and Albert Museum adaptada i produïda per ”la Caixa”, que, en col·laboració amb el Liceu, narra l’evolució del gènere en una experiència immersiva.

►En el marc dels 20 anys de la reobertura, es presenten descomptes en els abonaments de fins al 25 % en butaca fixa i del 35 % en abonaments populars, unes novetats que milloren l’accessibilitat a l’òpera, al Teatre i a la nova temporada.

►Els menors de 35 anys podran seguir comptant amb les preestrenes a 15 €, i, a més, podran adquirir entrades a un preu únic de 30 € per a tots els títols quinze dies abans de cada estrena.