►El Gran Teatre del Liceu col·laborarà amb el nou projecte del Teatro Real My Opera Player, la nova plataforma digital que permetrà als amants de l’òpera, la dansa i la música clàssica accedir a un major nombre de títols tant de producció pròpia com d’altres institucions associades.

►Aquest projecte compta també amb la participació d’importants teatres d’òpera com el Gran Teatre Nacional de la Xina o el Colón de Buenos Aires que aportaran a la videoteca les seves produccions més importants, i als quals se sumaran més institucions en un futur.

►El Liceu posarà a disposició de la plataforma dues produccions memorables de la casa: el muntatge de Norma de Bellini de la temporada 2014/15, sota la direcció d’escena de Kevin Newbury, la direcció musical de Renato Palumbo i les fantàstiques interpretacions de Sondra Radvanovsky i Gregory Kunde; i la producció de Rigoletto de Verdi de la temporada 2016/17 dirigida per Monique Wagemakers, sota la batuta de Riccardo Frizza i un elenc immillorable amb Javier Camarena debutant el rol de duc de Màntua, Carlos Álvarez i Désirée Rancatore.

►La iniciativa comptarà també amb la col·laboració de Televisión Española, que donarà accés, a través de My Opera Player, al seu extens arxiu històric musical en el qual estaran incloses, a més de les òperes del Teatro Real que varen ser gravades i retransmeses des de la seva reobertura el 1997, inoblidables moments únics de la història de la música.

►Per a aquesta nova aposta de divulgació cultural, el Teatro Real ha comptat amb el patrocini i desenvolupament tecnològic de Telfónica, Endesa i Samsung, que han transformat l’existent Llotja Digital en un nou punt de trobada amb els artistes i creadors més importants del moment en títols d’òpera, dansa, concerts i espectacles infantils i juvenils.

►My Opera Player comença ara el seu camí amb una àmplia videoteca que ampliarà la seva oferta en el futur amb llançaments mensuals de nous títols, documentals i continguts complementaris a les obres disponibles. La plataforma, a la qual s’accedirà sota demanda –per a un sol títol o en les diverses modalitats de subscripció- permetrà a l’usuari gaudir de continguts en la més alta qualitat, amb determinats títols en 4k, seleccionar l’idioma dels subtítols o crear les seves pròpies llistes de favorits.