►Del 24 de febrer al 10 de març.

El Malalt Imaginari és una d’aquelles comèdies que sempre fan bo de representar, de veure i, sobretot, de gaudir. El mecanisme teatral que ens proposa Molière, basat en el joc sempre alegre i dinàmic de la comèdia de l’art, fa que aquesta peça es mantingui viva, fresca, com acabada d’escriure. Només cal fer uns petits retocs algunes escenes per tal d’apropar-la als espectadors més joves, i tot l’engranatge teatral d’entrades i sortides, personatges estrafolaris, embolics i tripijocs ens arrossega sense adonar-nos.

►I per acabar d’adobar-ho, la companyia la trepa hi introdueix números musicals que acaben de fer encara més plaent la degustació d’aquest plat tan clàssic de la cuina teatral.

►Aquesta és una bona ocasió per apropar el teatre clàssic als nens i nenes.

SINOPSI:

►L’Argan és un home ric, que creu tenir totes les malalties del món. És un malalt imaginari que es passa la vida pendent dels metges i dels farmacèutics. Belina, la seva segona esposa, és una dona ambiciosa que espera que es mori el seu marit per quedar-se amb tots els diners. Per això vol enviar la filla d’Argan a un convent. Però el pare vol casar la seva filla amb un metge, en Tomàs Diafoirus, per assegurar-se una assistència permanent. I Angèlica, la filla, es vol casar, però no pas amb el metge escollit pel seu pare, sinó amb el xicot del qual està enamorada, en Cleante.

►Tot plegat és un embolic que desfarà una criada tafanera, la Toneta, disposada a inventar-se tota mena de tripijocs per tal d’afavorir els enamorats.

►L’obra està interpretada per: Mariona Campos, Olga Fañanàs, Carles Freixes, Maties Gimeno, Enric López, Marc Miramunti Esther Pérez-Ferrer. En una producció de La Trepa amb música de Ferran González amb versió de Macià G. Olivella el disseny de llum i so de Francesc Campos i la direcció de Maria Agustina Solé amb Gerard Nicasi a l’ajudantia de direcció.