►Després de fer temporada al Teatre Condal i una gira pel territori català, ALAN, el musical creua fronteres per obrir el 38è Festival Internacional de Teatre Hispanic de Miami.

►Ho fa amb tres representacions a l’Adrienne Arsht Center for the Performing Arts, els dies 12, 13 i 14 de juliol.

►Acostar un espectacle a l’altra banda de l’oceà és ja de per si un repte atractiu, però quan aquest a més té un rerefons com el d’ALAN encara hi ha més raons per voler que el seu missatge arribi tan lluny com sigui possible. És amb aquest objectiu que l’Associació NACE (No al ACoso Escolar) decideix sumar-se al projecte com a patrocinador principal, com a part de la seva tasca per prevenció i la intervenció en l’assetjament escolar en totes les seves formes.

►A casa nostra, es podrà gaudir de la presentació d’aquesta producció  que visitarà Amèrica el dia 28 de juny a les 20 h hores al Casal d’Ullastrell, coincidint amb el dia internacional de l’orgull LGTBIQ+.

►L’Associació NACE també estarà present a l’acte, i intervindrà per exposar la seva tasca als assistents. La vetllada conclourà amb un sopar exclusiu amb la companyia per als primers 50 espectadors a adquirir les entrades. També s’han posat a disposició entrades de Fila 0 per a tots aquells que no puguin assistir-hi, però vulguin col·laborar amb la causa. Els enllaços per comprar les entrades estan disponibles aquí.

►ALAN, el musical

►Sota el segell de la productora WeColorMusic, Mateu Peramiquel (composició i direcció musical) i Mar Puig (guió i direcció escènica) exploren en aquest espectacle la discriminació que encara avui dia pateixen moltes persones pel sol fet de mostrar-se tal com són. Ho fan agafant com a punt de partida la història real d’Alan Montoliu, un jove de Rubí que es va suïcidar l’any 2015 amb només 17 anys per culpa de l’assetjament escolar i la discriminació social.

►L’espectacle fuig de dramatismes i sensacionalismes per explicar, senzillament, la història d’un noi que va lluitar fins que ja no va poder més. Amb una mirada optimista i un missatge d’esperança, l’obra explora temes com la identitat personal, la resiliència i el poder del suport mutu.

►És justament el seu contingut, juntament amb la qualitat artística, el que ha dut l’obra a rebre dos guardons: el Premi Talent 2024 en la categoria d’arts escèniques i el premi al millor Espectacle Familiar per Teatre Barcelona. A més, ALAN és l’espectacle més escollit per les escoles i instituts d’aquesta temporada.

►Amb un elenc actoral de primer nivell (Patricia Paisal, Ander Mataró, Vinyet Morral i Joan Vázquez), el muntatge aposta per la música original i en directe, segell d’identitat de totes produccions de WeColorMusic. En aquest cas, els músics seran el mateix Peramiquel (piano) i els bateristes Danko Compta i Sergi Torrents.

►La companyia

►WeColorMusic és la signatura que engloba les creacions originals d’espectacles d’arts escèniques i musicals de Mateu Peramiquel i Mar Puig. Històries reals, creacions de quilòmetre zero i música en directe.

►Les produccions que ofereixen es caracteritzen per explicar històries inspirades en fets reals; històries que ajuden l’espectador a deixar-se endur a través d’emocions molt properes que li permetin reflexionar sobre experiències passades mentre viu un moment únic. Sembla que les grans històries només passin lluny de casa, i aquests dos joves artistes tenen molt clar que no és així: “estem envoltats de persones amb relats i vivències extraordinàries que no han estat mai explicades ni escoltades”, manifesten. I són aquests testimonis únics els que volen reivindicar.

►WeColorMusic ja ha portat a escena BRUNA (guardonada amb el Premi Teatre Barcelona 2021 al Millor Espectacle Familiar) i LES HISTÒRIES DE L’AVI JOSEP, ferventment aplaudida per públic i crítica. ALAN és la seva producció més ambiciosa.