►El Teatre Tívoli acollirà aquesta superproducció a partir del 2 d’abril de 2020, amb un repartiment de 40 actors encapçalat per Daniel Diges, Gerónimo Rauch i Ana San Martín, i una orquestra de 20 músics.

►La producció compta amb un equip internacional d’altíssim nivell en el qual destaquen noms com Olly Stell, dissenyador de so, Alfons Flores, creador de l’escenografia o Lorenzo Caprile, dissenyador del vestuari.

►Barcelona esdevé l’única ciutat en acollir aquesta superproducció abans d’iniciar la seva gira internacional. L’èxit literari de Noah Gordon “El Médico” cobra vida en un musical èpic que s’estrenarà el pròxim 2 d’abril al Teatre Tívoli de Barcelona, després d’haver fet més de 300 funcions a Madrid i més de 250.000 espectadors.

► “El Medico”, el musical; explica l’aventura i el viatge de Robj J. Cole des de l’enigmàtic Londres del segle XI fins a la luxosa Pèrsia per complir un somni: convertir-se en metge. Una experiència que marcarà la seva vida enfrontant-se a situacions inimaginables, i on descobrirà el valor de l’amistat i l’amor.

►El Compositor i Director Musical Iván Macías està al capdavant del projecte, qui no va parar fins a convèncer a l’escriptor americà de què li cedís els drets mundials del musical, al mateix que aconseguia que tant Noah Gordon com el seu fill Michael s’impliquessin des de l’inici del procés de creació. El musical compta amb un equip creatiu ple de figures importants de l’escena teatral com José Luis Sixto (Director i Director Escènic), Francesc Abós (Director i Coreògraf), Alfons Flores -habitual creador de les escenografies de La Fura Dels Baus- (Escenògraf), Lorenzo Caprile (Dissenyador de Vestuari) i Jorge Blass (dissenyador d’Efectes Màgics).

►El musical “El Medico” es presenta amb una adaptació literària impecable, a càrrec del dramaturg Félix Amador i una posada en escena espectacular a càrrec d’actors consagrats en grans musicals.

►Daniel Diges, actor i cantant que, després d’interpretar durant tres anys el personatge principal de “Els Miserables” a Brasil i Mèxic, es posa en la pell de Rob J. Cole, alternant el paper amb Gerónimo Rauch, qui ha protagonitzat “Els Miserables” i “El Fantasma de l’òpera” a Londres. Ana San Martín -actriu i cantant internacional protagonista de musicals com “West Side Story” i “Els Miserables”, i és especialment coneguda a Catalunya pels seus papers a “Scaramouche” “Mar i Cel” interpreta a Mary.

►Joseán Moreno com el Barber, Alain Damas representant al Sha de Pèrsia i Ricardo Truchado com el metge Avicena, formen part d’un impressionant repartiment de més de 40 actors, un dels més nombrosos del teatre musical a Espanya.

►Els temes principals del musical, per a l’edició del CD, han estat gravats als Air Studios de Londres amb la London Symphony Orchestra juntament amb Kevin Killen, reconegut productor internacional que ha col·laborat amb grans artistes com U2, David Bowie o Shakira, treballs pels quals ha estat reconegut amb 8 premis Grammy.

►L’orquestra està formada per 20 músics, que toquen en directe 30 instruments musicals, alguns d’ells arriben a tocar fins a 4 instruments diferents. Es tracta de l’orquestra més gran del teatre musical a Espanya.

►S’han utilitzat 350 vestits en el musical i cada cover té el seu propi vestuari.

►El musical compta amb vestits creats amb sedes de l’Índia, els vestits blancs de Shalom han estat fabricats per artesanes italianes, i les pitreres, collarets i cinturons del vestuari d’Isfahan vénen d’Àsia. Les forges i armadures medievals s’han fet a Anglaterra.

►S’utilitzen elements de pel·lícules com vestuari del film Ágora, dirigida per Amenábar. El cinturó de Barber es va treure d’un davantal emprat a la pel·lícula Conan El Bárbaro.

►Alguns actors tenen fins a 20 canvis de roba, i hi ha canvis ràpids de vestuari que es porten a terme en tan sols 15 segons.

►En el departament de perruqueria hi ha un total de 35 perruques. Totes les perruques estan fetes a mida per a cada actor i són de pèl natural. Totes les perruques requereixen un manteniment diari per part de l’equip de perruqueria.

►Hi ha més de 40 canvis d’escenografia. La duna del desert persa 3.500 quilos, el carro que arrossega el Barber pesa 300 quilos i els miralls laterals tenen una mida de 9×9 cadascun i es fan servir més de 450 elements d’utilleria.