‘¡Chakapum!’ s’acomiadarà del públic de Barcelona el diumenge 28 de maig. El musical rumbero produït per El Terrat tanca així la seva breu temporada al Teatre Victòria, que ha fet després de la seva estrena l’estiu passat al Teatre Tívoli, i d’una temporada a Madrid al Gran Teatro Caixabank Príncipe Pío i d’una petita gira per poblacions catalanes. Ara, aquest nou musical de creació d’El Terrrat, es podrà veure al Teatre Olympia de València, entre el 5 i 9 de juliol, punt de partida de la gira que la companyia vol emprendre per Catalunya la propera temporada.

►El musical protagonitzat pel músic i actor Litus, acompanyat d’una magnífica banda en directe i un repartiment de luxe, amb text de Joan Grau- guionista històric d’El Terrat- i direcció de Xènia Reguant. ‘¡Chakapum!’ és un concert, una obra de teatre, una comèdia i una realitat mostrada sense filtres. L’espectacle és la història del seu protagonista, Litus, i de la rumba catalana. El musical fusiona rock i rumba sense prejudicis, amb dansa i música en directe. Un espectacle ple de vida i diversió en el que el públic surt al carrer ballant a ritme de rumba.

La història

►Aquest muntatge és també un dels projectes més personals de Litus, cantant de La Banda de “Late Motiv” i un dels integrants de l’exitós muntatge teatral “Lehman Trilogy”. El musical es desplega a partir d’un record d’infància de Litus i es converteix en un viatge emocional molt personal, ple de contratemps i que el portarà a Cuba amb una posada en escena sorprenent. Amb la direcció musical de Pablo Novoa (membre de ‘Golpes Bajos’ i ‘Mastretta’, i líder de la banda de ‘Late Motiv’), compta amb una partitura que reinventa èxits de Peret, Gato Pérez o Los Amaya.

►L’espectacle disposa de videoprojeccions creades en col·laboració amb l’artista Mürfila, que inclouen imatges de grans referents de la rumba i altres de la vida real de Litus. Unes projeccions que ajuden a explicar aquest viatge i a potenciar la icònica de la rumba. En l’àmbit escenogràfic, Jose Novoa ha volgut crear un lloc mental i sentimental a on redibuixar records: una sobretaula familiar, un mercat amb “mucha moda”, una barca en el mar o un terrat del raval… Un paper en blanc, un llenç i un pentagrama. Un plató, una sala de concerts i un teatre. Tot en un camí que es dibuixa al caminar-hi.

►El repartiment que podeu veure al Teatre Victòria de Barcelona el formen:

►Cristina Murillo, Encarni Sánchez, Litus, Miguel Ángel Sánchez, Marta Tomasa, Miguel Ángel Sánchez, Ricard Boyle, Toni Viñals i Xavier Duch, acompanyats per la banda formada per Litus, Pablo Novoa, Roger Lozano, Josué García, Madelin Espinosa, Josep M Virgili.

►Amb la direcció de Xènia Reguant, el llibret de Joan Grau, la direcció creativa El Terrat deDavid Lillo, la direcció musical de Pablo Novoa, la coordinació musical de Litus, l’ajudantia de direcció de Miquel Malirach, la coreografia i moviment escènic de Bea Vergés, la producció executiva de Mercè Puy, la producció de Rosa Domingo, la regidoria d’Ana Guarnizo, el disseny d’escenografia de Jose Novoa, el disseny de vestuari de Laia Cambrils, el disseny de so i direcció tècnica d’Eudald Gili, l’assistència de direcció tècnica de Rosa Domingo, els audiovisuals de Mar Orfila, la comunicació de Meritxell Abril, Andrea Calbet, Gemma Saperas, la comunicació digital de Mia Font, el disseny del cartell d’Estudio Javier Jaén, la distribució de Sarah Martinez, les fotografies de David Ruano i Èric Pàmies.