►El Centre de Recursos en Trastorn de l’Espectre Autista de la Catalunya Central (CR TEA CC) organitza per segon any consecutiu una doble funció de musicals amb l’objectiu de recollir fons per a les activitats de suport a la qualitat de vida de les persones amb autisme i les seves famílies. El teatre Conservatori de Manresa acollirà, el diumenge 29 de setembre de 2019, El Rei Lleó, a les 12 de migdia, i Nine, a les 6 de la tarda. Totes dues obres aniran a càrrec de grups d’alumnes de Manresa Teatre Musical (MTM).

►D’una banda, el grup de joves de l’escola representarà El Rei Lleó, en la funció de migdia. L’obra tracta sobre la història de Simba, un jove lleó que després d’un llarg viatge a la recerca del seu lloc al món, torna a casa per assumir les seves responsabilitats com a hereu al tron del seu poble. La versió d’MTM és una adaptació al català de la pel•lícula de Disney, amb música d’Elton John. La direcció ha anat a càrrec de Jordi Gener, amb direcció vocal d’Eli Paulet i coreografies d’Ariadna Guitart.

►D’altra banda, el grup d’adults posarà en escena Nine, a la funció de tarda. És una adaptació del musical del mateix nom basat, al seu torn, en la pel•lícula Otto e mezzo de Federico Fellini. Explica en clau tragicòmica la crisi d’idees d’un reputat director de cinema que busca la inspiració en les diferents dones que han estat importants en la seva vida. La direcció de l’espectacle ha anat a càrrec de David Bacardit, amb direcció vocal d’Agustí Salvador i coreografies d’Ariadna Guitart.

►Les entrades per a cada un dels espectacles valen 10 € però es pot comprar un abonament per assistir als dos per només 15. Estan a la venda per internet a la web www.kursaal.cat o també a les taquilles del teatre el mateix dia de les funcions. La totalitat dels beneficis es destinaran íntegrament a finançar diferents projectes de l’associació CR TEA CC, que aglutina 50 famílies de persones amb autisme de les comarques centrals del país. L’entitat els ofereix assessorament, suport i recursos tant en el moment que reben per primer cop el diagnòstic d’autisme del seu fill o filla com en les diferents etapes de la vida de la persona amb aquest trastorn.

►Esdeveniments artístics i esportius amb caire benèfic són una via important d’ingressos per a l’associació que permeten donar continuïtat a diferents projectes com ara l’espai TEA, que ofereix activitats de lleure un cop per setmana, la sala multisensorial per a teràpia d’estimulació o les xerrades informatives i de sensibilització que s’adrecen al conjunt de la població. Anualment, el CR TEA CC col•labora amb Manresa Teatre Musical en dues gales benèfiques, una de ballet i una altra de musicals; amb l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages, en les 12 hores de futbol solidari; i amb l’Escola Riu d’Or de Santpedor, en la Matinal Solidària.