►El passat 12 de març, el TNC va haver de tancar les portes. El públic omplia les platees, les companyies assajaven, es treballava en el muntatge de les diferents escenografies i es confeccionaven vestuaris, entre moltes altres activitats. Però tota la creació artística es va haver d’aturar davant de les mesures preses pel Govern respecte a la situació d’alerta sanitària.

►A dia d’avui, les noves pròrrogues de l’estat d’alarma impossibiliten al TNC continuar treballant amb els diferents processos de creació. Atesa aquesta situació, el Teatre Nacional de Catalunya es veu obligat a suspendre totes les seves representacions fins al juliol del 2020 i a donar per finalitzada la temporada 2019-2020. Tanmateix, i sempre que sigui possible, el TNC té la voluntat de reprogramar durant la temporada 2020-2021 les obres que no ha pogut estrenar.

►Així, l’estat actual conseqüència de la COVID-19 obliga el TNC a suspendre els espectacles següents:

►Les veus interiors, d’Eduardo De Filippo amb direcció de Xavier Albertí. Del 07/05/20 al 14/06/20 a la Sala Gran.

►Ex-libris, de la companyia Voël. Del 09/05/20 al 24/05/20 a la Sala Tallers.

►Monroe-Lamarr, de Carles Batlle amb direcció de Sergi Belbel. Del 14/05/20 al 14/06/20 a la Sala Petita.

►Enter Achilles, de Lloyd Newson (DV8 Physical Theatre). L’obra formava part del Grec Festival de Barcelona 2020 i estava prevista del 9 al 12 de juliol a la Sala Gran del TNC.

►En els propers dies el Teatre Nacional de Catalunya es posarà en contacte amb totes les persones afectades per tal d’informar-los de com gestionar la recuperació dels diferents imports. Tant el públic general com les persones abonades al TNC tenen garantit el retorn de l’import de les seves entrades.

►Més informació del retorn d’entrades a https://www.tnc.cat/ca/instruccions-retorn-entrades.

►El TNC a Casa, una iniciativa per continuar gaudint del teatre

►L’activitat del TNC segueix activa a les xarxes socials amb El TNC a Casa. Gràcies a la col·laboració amb Arola Editors, el Teatre Nacional de Catalunya ha donat accés gratuït a 60 llibres de textos teatrals estrenats al TNC durant els darrers anys. Aquests llibres estan disponibles la Biblioteca virtual del TNC, en format de lectura i no descarregables, i a l’abast de tothom. A la web del TNC també s’hi ha publicat un seguit de materials complementaris a les obres com ara articles, textos de prologuistes de les edicions i entrevistes.

►Periòdicament, l’espai El TNC a Casa recomana lectures de la Biblioteca virtual i organitza trobades en línia amb membres d’equips artístics. L’equip del TNC continua treballant per ampliar l’oferta cultural d’El TNC a Casa, amb altres iniciatives com ara l’Espai Benet i Jornet, les Trobades a Casa, etc. Més informació aquí.

►Temporada 2020-2021

►I ja amb la visió posada a la temporada 2020-2021, des del TNC esperem poder donar-vos bones notícies ben aviat.  Entre tots continuem treballant per presentar tan aviat com ens sigui possible la nova temporada, poder omplir de nou les platees de tots els teatres i que la cultura continuï despertant el nostre esperit crític i social.

►Fins aleshores, tot desitjant superar la situació d’excepcionalitat que ens ha tocat viure, el vestíbul principal del TNC continuarà il·luminat amb el neó de Conquesta i resistència (lema de la Temporada 2019-2020).